- Det ville i så fall vært høyst urettferdig, sa Fart-trener Frode Bekk etter kampen.

Bekk var skuffet over spillet til jentene sine på Fartbana.  Han hadde ventet bedre ettersom Fart stilte med sesongens beste mannskap i en kamp for å overleve som 1. divisjonslag nok et år.

Det begynte også bra for Fart. Allerede etter fem minutter fikk Sunniva Wennersgaard en fet sjanse alene med keeper, men hun traff ikke med hodestøtet og plasserte ballen rett på keeper. Da var det stort sett kjørt for Fart i 1. omgangen. Porsgrunn-laget tok over ballen, men heller ikke de som er ett av topplagene i 1. divisjon, produserte farligheter foran Lisabeth Johansen i Fart-målet. Etter en kjedelig omgang gikk lagene til pause med 0-0.

Etter hvilen begynte det å skje ting:

Urædd tok fortjent nok ledelsen ved Ellen Marie Wiersholm etter corner etter 52 minutter. Kvarteret senere fikk Linnea Holt Sahlin hjelp av Sine Sagbakken til å lage 2-0. De fleste trodde løpet var kjørt.

Men Fart ville det annerledes. Jentene samlet seg, ga Urædd den motstanden de ikke hadde før i kampen, og begynte å spille seg til sjanser. Den første hadde Ane Storødegård, men i stedet for å møte en corner med pannebrasken tok hun ballen i hendene, fikk gult kort og frispark imot.

I det 86. minutt, derimot, skulle det lykkes. En heading havnet i tverrliggeren og spratt ut på banen igjen, der en upresset Thyra Stavrum Tång klarte å sette ballen i eget nett. Sunniva Wennersgaard hadde en ball i nettet like etter, men ble korrekt avblåst for offside.

- Et greit resultat, selv om vi hadde håpet å sikre oss kontrakten med 1. divisjon i denne kampen, men da burde vi helst ha vunnet, sa Frode Bekk.

Og la til:

- Det er greit nok at vi er så godt som sikre for spill i 1. divisjon neste år, men jeg har et ønske om at vi klarer dette sjøl og ikke ved hjelp av andre.

Det kan Fart gjøre neste helg ved å slå Kongsvinger borte.

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00