Enija Anne Vaivode (21) har vært på prøvespill i Fart siden fredag og trivdes godt både med klubben, spillerne og omgivelsene i Øvre Vang. Også FL Fart har fått et godt inntrykk av Vaivode.

– Anna som har ca. 25 landskamper for Latvia, også A-kamper, er god med ballen og flink til å dirigere forsvarsrekka, sier keepertrener på Fart, John Bennett.

Vil bli bedre

Han har latt seg overraske positivt av ei meget ung jente som tydeligvis vet hva hun vil.

– Jeg er her for å utvikle meg som keeper og jeg har en del å hente av den norske spillestilen. Den er mye mer fysisk enn slik folk spiller hjemme. Hvordan nivået hjemme og i Norge er, er det vanskelig å si noe om etter så kort tid. Jeg har bare vært her tre-fire dager så langt, sier Enija Anna Vaivode, som bare har godord å si om sine potensielt nye lagvenninner:

Topp miljø

– Jeg har møtt vennlige jenter med mye latter og godt humør i Fart. Det er viktig for meg som drar til et nytt land helt uten bekjentskaper. Jeg håper jeg kan komme tilbake. Vi får se om klubben og jeg klarer å få til et opplegg i fellesskap, sier Vaivode, som om hun kommer tilbake, vil satse alt på å lære seg språket så fort som mulig og deretter utvikle seg som keeper. Språk er viktig for å forstå kulturen,

Det siste har Enija Anna lært for lengst. Hun har nemlig to år bak seg som spiller for et 2. Bundesligalag. Hun har også spilt på toppnivå i Finland én sesong. Hun vet hva hun vil, 21-åringen fra Latvia.

Sto mot Grei

Vaivode spilte da Fart møtte Grei til treningskamp i Løten i helga. Her fikk hun smake på det norske nivået, men hun lot seg ikke skremme.

– Vi fikk se det vi ønsket å se av henne, sier Farts keepertrener John Bennett.

Han ser for seg at Fart kan løse et keeperproblem som Fart har i og med at Lisabeth Johansen ikke er overtent på å gå på en ny sesong, og fordi de to andre kandidatene er veldig unge foreløpig.

– Vi tapte kampen 0-3, men viste framgang. De to siste målene kom på overtid, men jeg synes vi har framgang fra forrige kamp mot Raufoss da vi tapte 2–8 etter 0–6 ved pause. Dette tilskriver Frode Bekk 3-5-2-formasjonen som laget trenger tid for å få trent inn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.