KOLBOTN: Ingen i Fart hadde noensinne drømt om at de skulle komme hjem med tre poeng fra møtet med seriefavoritten Kolbotn. Men jentene skal ha for at de ga det de hadde i seriepremièren, og resultatmessig ble det forholdsvis hyggelig - alle Kolbotn-sjansene tatt i betraktning.

- Vi oppnår et hederlig resultat, og må si at vi er veldig heldige som bare taper 3-0. Vi er ikke så gode at vi kan regne med å hente poeng her, oppsummerer Fart-trener Anders Bredesen.

Bevegelsen
- Vi må bare innse at vi ikke greier å bevege oss like raskt som Kolbotn, men jentene jobbet godt, og vi får ta med oss det positive. Jeg synes vi står distansen bra, sier Bredesen, som hadde seks Kolbotn-avslutninger i stang eller tverrligger på notatblokka si.
Og han er enig i at keeper Marianne Jacobsen var Farts beste aktør i premièren.
Og Marianne var ikke direkte misfornøyd med egen innsats selv heller.
- Bare så synd med det siste målet helt på overtid, sier 25-åringen, som ikke kan lastes for noen av Kolbotns scoringer. Hun var heller den som gjorde det vanskelig for Kolbotn-spissene.

- Hadde litt flaks
- Jeg hadde litt flaks også, sier hun til HA-sporten.

- Men nå har det begynt å løsne etter at jeg har slitt en del med skader i vinter.
- Hvordan var det å debutere i Toppserien?
- Gøy! Men det er jo et helt annet tempo enn det vi opplevd i fjor. Kolbotn var gode, men jeg synes absolutt ikke vi gjorde bort oss, sier Marianne, som har spilt for Dombås, Vang og Vallset før hun kom til Fart.
Det var Marianne og jentene foran henne i forsvarsfireren som ble hardest presset lørdag ettermiddag. Farts midtbane hadde naturlig nok problemer med å demme opp for Kolbotns indreløpere; landslagsspillerne Solveig Gulbrandsen og Isabell Herlovsen. De spilte med et helt annet balltempo og en helt annen rutine enn Farts utvalgte. Naturlig nok.

Flere skader
Derfor ble dette først og fremst en forsvarskamp for Fart-jentene, som ble veldig tilfeldige i sitt offensive spill. De bakre rekker hadde mer enn nok med å avklare, og den konstruktive delen av fotballspillet ble det veldig dårlig tid til.

- Vi kom for mye en og en, gjorde mange feil valg, og Anette Pedersen ble for alene på topp, mener trener Bredesen.
Han liker ikke å fokusere på spillere som ikke er med, men faktum er at potensielle A-spillere som Anne Hagen, Kristin Horndalsveen, Ida Gruben og Monica Treseng er ute med skader.
Bredesen håper flere av jentene snart er spilleklare igjen, og han ser for seg at Ida Gruben er den som er nærmest å komme tilbake.
- Ida er nok nærmest, men hun skal konkurrere godt på trening denne uka for å spille seg inn igjen til helgens kamp, sier Bredesen, som var tålelig godt fornøyd med 3-0-tapet.
- Vi er ikke så gode at vi henter poeng her, men målet vårt er å redde plassen i Toppserien. Det er en større bragd enn det var å rykke opp, og jeg er sikker på at vi skal greie målet vårt, sier Fart-treneren, som var litt fortvilet over at Farts to cornere gikk bak Kolbotns mål…

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00