26 jenter får kyndig veiledning og god matching på eliteskolen til Fart denne uka.
- Denne eliteskolen er viktig for oss. Her får vi muligheten til å knytte kontakter, og noen av disse spillerne kan få muligheten til å hospitere med oss etter hvert. Jeg kan nesten garantere at det er framtidige A-lagsspillere med her, sier Christian Skar.
Flere av jentene på eliteskolen er allerede Fart-jenter på yngre lag, men det er også spillere fra andre klubber. Keeper Amalie Bøyom fra Bergen er med for femte gang. Det er også spillere fra Lunner (3), Kongsvinger (3), Skarnes (1) og Moelven (2) med på eliteskolen.
- Fire av våre egne spillere skal hospitere med A-laget nå. Det er to 14-åringer og to 15-åringer. De skal få sjansen i 2. divisjon for å kjenne på nivået og hva som kreves. Spillere fra andre klubber skal også hospitere etter hvert, sier Skar.

Avhengig av samarbeid

Det er ingen hemmelighet at Fart har en utfordring i at spillere blir borte. Det er allerede klart at Thea Dybvig, Mari Olastuen og Hanne Neby forsvinner til USA. Marte Welhaven skal ha et skoleår i Canada, mens Guro Solberg (studier i Oslo) og Ida Grubben (studier på Svalbard) heller ikke er tilgjengelige denne høsten.
- Vi klarer ikke å rekruttere nok spillere sjøl. For å fylle på må vi samarbeide med lokale klubber, og samarbeidet er blitt bedre. Hvis vi skal ha et topplag for damer i distriktet er vi avhengige av at de andre klubbene slipper spillere, sier Farts sportslige leder.
Magnus Sørensen er ansvarlig for eliteskolen, og han er imponert over nivået på årets utgave.
- Dette er den beste kvaliteten vi har hatt på ei gruppe. Men vi har mer å gå på. Vi bør være mer aktive for å få flere kretslagsspillere hit, sier Sørensen, og fortsetter:

Eget keeperopplegg

- Vi har et eget keeperopplegg, og der er John Bennet en stor ressurs. Det er to keeperøkter hver dag, og vi har med seks keepere, sier Magnus Sørensen.
Tirsdag hadde Tom Henning Hovi en økt på Fartbana. HamKam-spiller Truls Jevne Hagen har også bidratt.
I dag skal A-lagstrener Frode Bekk og Bjørn Magne Broen være instruktører.
- Per Thorvald Eidet er også med. Det er viktig å involvere kretsen, sier Magnus Sørensen.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00