Med sine 16 år på baken har Marit allerede rukket å spille 19 landskamper.

Målet er A-landslaget

Hun har de fleste landskampene sine på J-17. I tillegg har hun vært på samlinger med J-19-landslaget.

- Selvfølgelig drømmer jeg om A-landslaget. Det er helt klart det store målet mitt, sier Marit.

Så lenge Marit gjør det hun er god på, bør hun ha fine muligheter til å nå sitt store mål.

-Jeg vet det kreves mye av meg, men det er klart jeg må prøve. Jeg trener utenom de fem treningsøktene jeg har med laget, og står som regel igjen etter trening. Da finpusser jeg skuddfoten, fortsetter stortalentet.

Trente med gutta

I sine enda yngre år spilte Marit i HamKam. Jenta viste så stort talent at hun fikk trene med guttespillere.

- Jeg har alltid trent med guttespillere før jeg gikk til Fart. Det har jeg tjent mye på. Der er det litt hardere treninger enn med er på et jentelag, sier landslagsspilleren.

At Marit står igjen etter nesten alle treninger har båret frukter. Er det frispark fra 35 meter eller nærmere, venter alle skudd fra frøken Bratberg Lund.

Ros fra Bekk

Farts trener Frode Bekk får ikke fullrost Marit.

- Vi glemmer nesten at Marit bare er 16 år. For oss er hun en av de aller viktigste spillerne. Hun går foran med et godt eksempel både på trening og i kamp. Marits harde jobbing smitter over på de andre jentene. Nå håper jeg skaden hennes blir leget til seriestart. Vi trenger Marit i serieåpningen, sier trener Frode Bekk.

På idrettslinja

Marit går første året på idrettslinja på Stange. Når Marit ikler seg treningstøy på skolen er hun bevisst på hva hun skal gjøre.

- Jeg trener på det jeg er svakest på. Og det er så mange området at du neppe får plass i avisa, sier Marit med et smil om munnen.

Fysioterapeut i Fart Ingunn Røe jobber livet av seg for å få talentet frisk nok til at hun kan spille serieåpningen.

-Ingen alvorlig skade, men skaden tar tid. Vi får bare jobbe hardt og gjøre de riktige tingene de neste dagene, sier Ingunn Røe.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.