I september startet Fart på prosjekt for å se hva de kan gjøre for å holde på flere jenter.
Situasjonen de siste sesongene, der klubben omtrent har måttet etablere et nytt damelag flere ganger i løpet av sesongen, er uholdbar:
- Noen har kritisert oss for ikke å jobbe godt nok med nye spillere i Fart. Det er imidlertid ikke det som er vår utfordring. Vi får inn mange nye spillere vi, men frafallet er veldig stort, spesielt i 16-årsalderen. Nå har vi en stall med 21 16-åringer som vi må gjøre alt for å beholde, sier daglig leder Frode Dalseng.

Sammen med skolen

I det nye prosjektet har klubben satt opp fire-fem nøkkelområder. Målet er å legge til rette for at flere jenter synes det er verdt å satse og ha glede av fotballen ved siden av skolegang og studier.
- Jenter har skjønt at de ikke kan leve av fotball, den proffdrømmen som gutter har er ikke oppnåelig. Jenter vil ha trygghet og utdannelse. Vi har startet med dagens jenter og noen av veteranene, for å se hva vi kan gjøre bedre, sier Dalseng.
Ett av satsingsområdene til klubben framover, er å få til gode dialoger med skolene i distriktet. Foran neste høst skal Fart blant annet ha et stort møte for spillere sammen med Storhamar videregående og lage en felles forståelse, noe jentene synes er bra.
- I tillegg er det jo veldig spennende for oss om Wang Toppidrett etablerer seg i Hamar. Det kan bli veldig viktig for Fart.

Tettere klubbsamarbeid

Fart har fortsatt som mål å være flaggskipet for damefotball i regionen. Nå skal de sammen med Indre Østland Fotballkrets møte naboklubbene på en bedre måte, og forsøke å få til et tettere samarbeid.
- Vi har ofte blitt beskyldt for å støvsuge markedet. Nå vil vi gjerne etablere bedre ordninger der vi gir mer tilbake. Med trenere og spillere som er ute i klubber, og hvor vi inviterer flere til Fart. De jentene som har best forutsetninger for toppfotball bør spille i Fart, og vi håper å få til gode hospiteringsordninger gjennom avtaler på ledernivå. Det kan også bety at vi har spillere som har bedre av å spille for Brumunddal i 2. divisjon neste sesong, enn for Farts rekruttlag i 3. divisjon. Da kan vi gi mer tilbake, fastslår Dalseng.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.