Etter å ha knust Armenia 8-0 i den første EM-kvalifiseringskampen torsdag, møtte de norske jentene sin største utfordrer, Polen, til dyst lørdag.

Fart-spiller Ingrid Kvernvolden, som var kaptein og scoret mot Armenia, var benket til den viktige kampen.

Var favoritter

Før kvaliken sa landslagstrener, Nils Lexerød dette til fotball.no.

- I utgangspunktet er vi det beste laget i denne runden, men Polen ser gode ut og er nok vår største utfordrer. Vi slår ikke dem uten å spille en veldig god kamp, forteller Lexerød.

Og dessverre var det vertsnasjonen Polen som hadde dagen.

Kasandra Parczewska ga hjemmelaget ledelsen på straffe etter 35 minutter, før Dominika Grabowska doblet ledelsen like etter pause.

Ingrid Kvernvolden ble byttet inn etter 68 minutter, men verken hun eller noen andre norske spillere maktet å redusere. Dermed endte det 2-0 til Polen.

- Det ble akkurat så vanskelig som vi frykta at det kunne bli. Vi visste at vi måtte spille en god kamp for å slå Polen, men det gjorde vi ikke i dag, sier Lexerød til fotball.no.

Slik kommer Norge til EM

I den første kvalifiseringsrunden er lagene fordelt i 11 grupper. De elleve gruppevinnerne går videre til eliterunde sammen med de ti beste toer-lagene (Resultatene mot lag nummer én og tre i gruppa teller).

Romania slo Armenia 7-0 i dag og har samme poengsum som Norge før lagene møtes tirsdag. Norge har bedre målforskjell. Polen vinner gruppa, mens Norge og Romania kjemper om andreplassen som kan gi plass i eliterunden.

Frankrike, England og Tyskland er direktekvalifisert til eliterunden.

De siste kvalifiseringsrundene spilles ferdig 25. oktober. Eliterundene spilles til våren.

Nord-Irland er som arrangør kvalifisert til EM-sluttspillet i august neste år.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.