I Norges Fotballforbunds regelverk står det krystallklart: Det er ikke lov til å spille obligatoriske kamper for mer enn to klubber i løpet av et kalenderår.

Fire poeng

Hanne Jønland har spilt for Hinna Fotball, Avaldsnes og Grei i sesongen 2017.

Hennes tre kamper i Grei, gjør at dette er en sak de andre lagene reagerer på. Grei, som ligger poenget over streke, har plukket fire poeng med Hanna Jønland på banen. Åsane som tapte for Grei, sendte inn en protest på grunn av nevnte spiller ikke var spillerberettiget.

På de tre kampene Hanne Jønland har spilt for Grei, har klubben plukket fire poeng. Poeng som nå kan gjøre at klubben overlever i 1. divisjon på bekostning av blant andre Fart.

Domsutvalget brukte 11 dager på å svare at protesten ikke ble tatt til følge, mens Åsane kun fikk 24 timers ankefrist.

Vil markere

Leder i Fart Frode Dalseng er i harnisk over det som har skjedd.

– Slik kan vi ikke ha det. Her har en klubb brukt en spiller som ikke skal være på banen i det hele tatt. At NFF og Oslo Fotballkrets kom fram til at anken ikke skulle tas til følge, er bare utrolig trist, sier Dalseng.

At NFF gir Oslo Fotballkrets saken er også litt spesiell, så lenge Grei går under Oslo Fotballkrets.

For å gjøre saken enda mer spesiell, så er konsulent i Oslo Fotballkrets, Knut Norstrøm, far til Greis keeper Ida Norstrøm. Det blir det også reagert på.

Fart har ingen forhåpninger om at NFF vil omgjøre anken, men klubben vil markere at de er uenige med domsutvalget i likhet med flere av de andre klubbene som kjemper for å overleve i divisjonen. – Det er ikke bare vi i Fart som er opprørte. Vil vil sende et brev til blant annet Nils Fisketjønn som er i konkurranseavdelingen i NFF. Kongsvinger, Amazon Grimstad, Kil/Hemne, Øvrevoll Hosle, Bossekop og vi i Fart kommer med et felles brev om hva vi mener om saken. For oss er ikke poenget å sverte Grei, men dette er en prinsippsak. Vi har regler som skal følges. Vi mener alt har gått feil i denne saken og det vil vi belyse i form av et brev til NFF, sier Dalseng.

– Jeg har kun lest om saken i media. Her er det Oslo Fotballkrets som har behandlet saken. Jeg har ingen tro på at det blir helomvending her. Avgjørelsen er tatt, sier Nils Fisketjønn som er direktør i konkurranseavdelingen i NFF.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.