ØVRE VANG: I dugnadsklubben Fart har man aldri vært redd for å gå i gang med prosjekter, og det siste tilskuddet er ny og flott hovedstadion med kunstgrasdekke, flomlys, overbygget tribune, nytt TV- og pressehus, speakerbu, kiosker, og asfalt og gjerder rundt hovedbanen.
Flere baner
Samtidig slo fartingene til med ei kunstgrasbane for sjuerfotball i tillegg til at klubben fra før av har ei grasbane, ei treningsbane med gras og ei grusbane.

Hva den siste utbyggingen vil beløpe seg til - og hva den ville ha kostet uten dugnadsinnsatsen - har klubblederne akkurat begynt å regne på. Ingen tall er klare, men fungerende leder, Stein Olstad, antar at det ville ha kommet på 15-20 millioner kroner om klubben skulle ha gått ut og kjøpt alle tjenestene.

Vil bli historiske
Når Farts toppserielag får besøk av Amazon fra Grimstad i morgen, er det stolte fartinger som er vertskap, og trener Anders Bredesen håper å gjøre dagen så historisk som mulig:

- Jeg har som mål at vi skal skrive historie på tre måter lørdag:
1. Det er første gang det spilles en toppseriekamp på Fartbana.
2. Vi skal score historiens første toppseriemål på Fartbana.
3. Vi skal ta Farts aller første poeng i toppserien.
- Jentene ser virkelig fram til å få spille årets første hjemmekamp på klubbens egen bane. Vi har rett og slett fått et fantastisk anlegg, og det finnes ikke maken i toppserien. Det er bare Klepp som kan konkurrere med oss i så måte, mener Anders Bredesen.

Ny spiller på plass
I sommeroppholdet har Fart signert Andrine Helgesen fra Løten - ei jente Bredesen omtaler som en spennende kantspiller.

Fart-treneren kan ikke love at Andrine får sin debut i den historiske kampen lørdag, men sier også at det heller ikke er noen umulighet.
Og for å avslutte med enda en historisk greie: Neste søndag spilles tidenes første TV-kamp fra Fartbana. Da er det Asker som kommer på besøk, men før det har Fart en ny hjemmekamp mot Trondheims-Ørn førstkommende tirsdag.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00