Det sier klubbens leder Trond Kristensen. For halvannen uke siden fikk han brev fra Tingretten om at Andreassen hadde testamentert et kontantbeløp på rundt fire millioner kroner pluss eiendommen hans i Øvre Vang til fotballklubben.

- Jeg fikk frysninger over hele kroppen og ble helt satt ut. Dette er helt utrolig, sikkert som å vinne i Lotto. Det er enorme greier. Pengesummen i seg sjøl tilsvarer to-tre årsbudsjetter i idrettslaget. Det er helt enestående utrolig. Det har jeg inntrykk av at folk rundt klubben synes også, sier Kristensen som omgående tok en telefon til klubbens daglige leder Frode Dalseng og Fart-veteran og mangeårig leder av klubben Mikkel Dobloug for å få avreagert.

Hadde hørt rykter

Kristensen hevder han ble litt overrasket da han så brevet fra Tingretten i Farts postboks. Han hadde riktignok hørt rykter om at det kunne være ett eller annet på veg, men et beløp i størrelsesorden fire millioner kroner hadde han ikke drømt om i sine villeste fantasier.

Likevel klarte klubben å holde nyheten om arvepengene hemmelig i noen dager, men så startet rykteflommen.

- Det ble spekulert i både det og det andre, derfor fant vi det riktig å gå ut med nyheten, sier Fart-lederen som legger til at arvelateren selv ville ha minst mulig oppmerksomhet rundt dette.

Ikke investeringer

Det store spørsmålet er hva pengene skal brukes til:

- Jeg vil foreslå for styret og eventuelt årsmøtet å betale ned all langsiktig gjeld som per i dag er på 2,8 millioner kroner. Alt dette er gjeld som står igjen etter at vi bygde den siste bana. Kvitter vi oss gjeld, kvitter vi oss samtidig med månedlige utgifter på mellom 20.000 og 30.000 kroner. Det vil bety en betydelig lettelse for driften av klubben. I fjor gikk Fart FL 460.000 i minus. Det var ingen god følelse verken for Trond Kristensen eller årsmøtet å godkjenne dette.

- Forslaget om å kvittere ut all gjeld, er det flere styreledere før meg som også har kommet med. Hvis vi bestemmer oss for å betale ned gjeld, vil jeg foreslå å sette av resten i et fond. Noen ekstravaganse blir det ikke snakk om. I Fart har vi alltid vært nøkterne. Det skal vi fortsette med og vi akter å forholde oss til den femårsplanen vi har lagt opp til. Her blir det ikke mye slinger i valsen, for å si det slik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.