Den tidligere LSK-keeperen har vært helt essensiell for at Fart ligger i toppen med gode muligheter for å rykke opp.

Lørdag morgen, før bortekampen mot Nanset, mistet hun all balanse og klarte ikke holde seg på beina på egen hånd. Da bar det rett til legevakt for kontroll. Der fikk hun påvist krystallsyke.

Dermed spilte hun ikke forrige helg, og det er foreløpig uklart når hun er klar for spill igjen.

Felte noen tårer

Selv tok hun det veldig tungt.

– Det var helt forferdelig å reise på legevakten og vite at det var kamp samme dag. Balansen var ikke i orden, det føltes som å kjøre karusell ganger ti, sier keeperen som også fylte 30 år forrige helg, med et tappert smil.

Med krystallsyken vet man aldri hvor lang tid det tar å bli helt frisk igjen. Lauve synes det er leit å ikke kunne være trygg på at hun får bidratt til at laget spiller i Toppserien neste sesong.

– Jeg kan ikke nekte for at jeg er veldig bekymret for resten av sesongen min. Den kan fort ryke nå, og det ville selvsagt vært ekstremt surt. Jeg lever og ånder for fotball, sier Fart-keeperen.

Vil ha hun fort tilbake

Trener Finn Willy Taugbøl håper å ha keeperen klar så fort som mulig.

– Det er litt vanskelig å vite hvor lenge man blir ute med krystallsyken. Det kan gå fort, men det kan også ta litt tid. Hun er allerede mye bedre, men lørdag fortalte hun at hun så tredobbelt. Da er det ikke lett å være fotballkeeper, sier Taugbøl til HA-sporten.

Han er spent på utviklingen til spilleren utover uka, og håper å ha 30-åringen frisk så fort som mulig.

– Framgangen har vært god allerede, og med riktig utvikling så håper jeg at hun er klar allerede til helga. Men det er altså ikke lett å si ennå, forteller han.

Hun får behandling daglig, og allerede tirsdag merket sisteskansen god bedring.

Lauve er klar på at helsa er nødt til å gå foran alt annet.

– Først var jeg redd fordi jeg ikke forsto helt hva som skjedde. Nå får jeg god behandling og merker at ting blir mye bedre, heldigvis.

– Ingen krise

Fart leder 1. divisjon med like mange poeng som Oslo-laget Grei. Laget fra Øvre Vang har sju plussmål flere enn opprykksrivalen med tre kamper igjen.

Taugbøl frykter ikke at et eventuelt fravær av Lauve ut sesongen kan velte et opprykk.

– Om vi må klare oss uten Lene så er ikke det noen krise. Idun (Jørgensen) sto godt for oss lørdag og har vært veldig bra gjennom hele sesongen i 2. divisjon. Derfor tror ikke jeg det har så stor betydning om hun står de siste kampene. Idun har sterk syke og jeg blir verket stresset eller bekymret dersom vi ender med å bruke hun resten av sesongen, sier treneren, som likevel ikke legger skjul på at han veldig gjerne skulle hatt Lauves rutine.

– Laget har vært godt hele sesongen, og man ønsker selvsagt ikke gjøre store endringer da. Forskjellen på de to er åpenbart at Lene har mer rutine.

Opprykksbatalje

27. oktober møtes Fart og Grei til en opprykksbatalje i Oslo.

– Vi skal klare å rykke opp selv om vi muligens må klare oss uten Lene. Jeg tror ikke vår keepersituasjon blir skjebnesvanger, sier treneren.

Lauve roser andrekeeper Jørgensen, og er ikke redd for å overlate målet til sin lagvenninne.

– Det er jeg over hode ikke bekymret for. Hun var god for oss lørdag og har vært solid på andrelaget hele sesongen. Men det er selvsagt slik at jeg aller helst ønsker å spille selv, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.