Fart - Urædd 0-1

Det så lenge ut til at Fart ble å finne i 2. divisjon. Så lenge de tapte sin egen kamp, ble de reddet av Kongsvingers uavgjortresultat mot KIL/Hemne.

- Helt jævlig

Kongsvingers 2-2-utligning kom helt på tampen av kampen, etter at Fart hadde ligget an til nedrykk i mange minutter. Med det hadde KIL/Hemne og laget fra Øvre Vang like mange poeng, men Fart klarte seg med bedre målforskjell. 

Da opplysningen nådde høyttaleranlegget på Øvre Vang, gikk jubelen i taket.

- Først og fremst er dette en enorm lettelse, sier hovedtrener Frode Bekk etter kampen.

Han forteller om en berg- og dalbane av følelser underveis i kampen mot Urædd.

- I det ene øyeblikket var vi trygge, men i det andre var vi i 2. divisjon. Så klarte vi oss til slutt. Det var helt jævlig å følge dramaet fra sidelinjen. Helt pyton, sier han, som knapt hadde fått sove natt til lørdag på grunn av spenningen knyttet mot kampen.

Bekk påpeker at laget aldri skulle satt seg selv i denne situasjonen. Derfor var det mer lettelse enn glede da 1. divisjonsplassen 2018 var et faktum.

Selvkritisk

- Vi har det beste laget siden 2011 og skulle aldri stilt oss selv i denne situasjonen, sier han, og legger til:

- Jeg er skuffet over meg selv og det jeg har fått til med disse spillerne. Jeg har ikke vært god nok til å trykke på de riktige knappene for å få ut det som bor i laget. Derfor er jeg utrolig lettet over at vi klarer oss til slutt.

Men etter å ha sikret fortsatt spill i 1. divisjon, vil det likevel bli en skikkelig fest lørdag for Fart-kvinnene.

- Det kan jeg love, sier Frode Bekk.

Etter kampen ble champagnen sprettet. Fart blir å finne i 1. divisjon også i 2018.

VI FULGTE KAMPEN DIREKTE:

9 minutter: Fart har kommet brukbart i gang mot Urædd og kjemper med nebb og klør for å befeste sin plass i serien.

På andre arenaer har Fløya, som har like mange poeng med Fart, gått opp i ledelsen mot Byåsen.

18 minutter: Det somles i Urædd-forsvaret og Farts Dorthea Glorud får en gratismulighet. Fra kloss hold plasseres ballen rett utenfor mål.

Foreløpig har det ikke blitt scoret kritiske mål for Fart i de andre kampene.

28 minutter: Så skjer det ting i de andre kampene. Grei har tatt ledelsen over Øvrevoll Hosle og klatrer dermed forbi Fart. Samtidig har Kongsvinger også tatt ledelsen over Kil/Hemne og kommer a poeng med Fart, men med dårligere målforskjell.

Nå ligger Fart på plassen over nedrykk. På målforskjell!

37 minutter: Fart er det førende laget i Øvre Vang mot laget som er nummer to på tabellen før dagens kamp. Med unntak av Gloruds mulighet etter 20 minutter, har de store sjansene foreløpig uteblitt. Det er fremdeles målforskjellen som holder laget i 1. divisjon.

Grei leder nå 2-0 over Øvrevoll Hosle.

45 minutter: Fart er det beste laget før pause, men sliter med å komme seg til de helt store mulighetene.

Samtidig har KIL/Hemne scoret mot Kongsvinger. Det er en svært kritisk scoring for Fart. Dersom de scorer ett mål til så ligger Fart an til nedrykk.

46 minutter: Så tikker det inn en melding om at KIL/Hemne har smelt en ball i tverrliggeren mot Kongsvinger på åpent mål. Centimeterne er foreløpig på Farts side. Kampen i Øvre Vang er for øvrig i gang igjen.

49 minutter: Lene Bredesen klemmer til fra distanse og presser keeper Caroline Eid i full strekk. Stor Fart-mulighet!

57 minutter: Grei har gått opp til 3-0 og ser ut til å være utenfor rekkevidde for Fart. Fra Kongsvinger meldes det at KIL/Hemne presser hardt for scoring. Den kampen blir viktigst å følge med Fart-øyne. Spesielt dersom rødtrøyene ikke gjør jobben selv i Øvre Vang.

60 minutter: Urædds trener Kurt Gjøran Semb diskuterer i overkant voldsomt med dommeren og henvises til tribunen av dommer.

67 minutter: Fart er et par skonummer unna en gigantisk målsjanse på innlegg. To spillere stuper fram for å rekke ballen, men klarer med nød og neppe ikke det. Foreløpig har det ikke kommet flere mål i de andre kampene.

70 minutter: Så kommer beskjeden som ikke skulle komme fra Kongsvinger! KIL/Hemne har tatt ledelsen. I øyeblikket er Fart på nedrykk og nødt til å score mål.

75 minutter: Fart dominerer banespillet og er det beste laget. Men har slitt gjennom hele kampen med å skape sjanser.

83 minutter: SCORING URÆDD! Bortelaget får et frispark som borres ned til venstre for Lisabet Johansen.

84 minutter: Så har Kongsvinger utlignet mot KIL/Hemne! Det betyr at Fart er over streken igjen! Her svinger der helt vanvittig.

90' minutter: Ingen scoringer verken på Fart-bana eller i Kongsvinger. Med 2-2 i mellom Kongsvinger og KIL/Hemne, beholder Fart plassen uansett.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.