På siste trening før det braker løs var det en nervøs stemning i Øvre Vang.

Trenerduoen Frode Bekk og Svein Jota så likevel uforskammet rolige ut fra sidelinjen, der de manet spillerne i forskjellige spillsekvenser.

Årets viktigste kamp

Trener Frode Bekk har vært med på det meste de siste årene, med Fart som har vært innom eliteserien to ganger i tillegg til 1. divisjon.

– Helt klart sesongens aller viktigste kamp. Kanskje det er den viktigste kampen for Fart noen sinne. Jeg har vært med på to nedrykk. I 2008 og 2012 rykket vi ned med glans fra eliteserien. Det er litt rart at vi er med i det dramaet som er i årets 1. divisjon. Jeg mener at årets stall er den klart beste gruppa jeg har trent. Men slik har det blitt og da må vi bare gjøre det vi må. Og det er å vinne, sier trener Bekk.

Svein Jota, som er inne i sin aller første sesong med damelaget, er roligheten sjøl der han står.

– Vi kan ikke tenke på noe annet enn det sportslige. Vi får ikke gjort noe annet enn å prestere ute på banen. Jeg tror vi klarer dette, sier Stange-mannen.

Vil påvirke klubben

Daglid leder Frode Dalseng sliter med søvnmangel om dagen. Det er ikke lett å jobbe med kommende sesongforbredelser, så lenge en ikke vet om det blir 1. divisjon eller ei.

– Jeg går inn i et døgn med masse rare følelser. Jeg er den første til å innrømme at det står mellom himmel og helvete. Det er en helt annen verden for oss om vi skulle rykke ned. Det får store konsekvenser på flere områder. Økonomisk kan det bli tøft i en divisjon ned. Hva vi snakker om i kroner og øre, vet jeg rett og slett ikke per i dag, sier Dalseng.

Fart har vært den ledende klubben i distriktet når det er snakk om damefotball.

– Vi skal fortsatt være den ledene klubben. Rykker vi ned, skal det satses tungt for å rykke opp raskest mulig, sier leder Frode Dalseng.

Vinner Kongsvinger knepent mot Kil/Hemne har Fart klart seg i 1. divisjon. Vinner derimot Kil/Hemne mens Fart og Grei taper, kan Grei rykke ned med ett mål dårligere målforskjell enn Fart.

Av de seks lagene som er i faresonen, er det minst sannsynlig at Amazon Grimstad rykker ned. Da skal det skje et mirakel.

Fløya har 25 poeng, Fart og Grei 24 poeng. Under streken ligger Kil/Hemne med 23 poeng og sist ligger Kongsvinger med 21 poeng.

Alt ligger til rette for et heseblesende nedrykksdrama lørdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.