Fart - Lyn 2-1

Kampen kunne ikke startet verre for Fart. Etter fire minutter scoret serieleder Lyn. Etter de ti første minuttene, så det alt annet enn lyst ut. Lyn gjorde som de ville og Fart så svake ut.

Hva som skjedde etter det, vet vi ærlig talt ikke, men Fart ville det annerledes.

Hele laget ville mer og hjemmelaget fikk mer kontroll over både spill og ball. Spillerne skjønte nok at her er det mulig å banke til mot serielederen og det gjorde Fart til gangs.

Dueller ble vunnet og Lyn-spillerne som er vant med å spille ut motstanderen, ble mer og mer frustrerte. Det kom fram i noen stygge dueller og verbalt var det også noe stygt som kom fram.

Det ga Fart følelsen at her kan det bli mål og poeng.

Innsatsmålet

Etter 53 minutter så det ut som om Lyns keeper Charlotte Leinebø hadde full kontroll over ballen. Det var helt til at Dorthea Glorud dukket opp. Hun gikk i en knallhard duell med en forfjamset keeper og vant duellen. Dorthea Glorud kunne bare trille ballen i det tomme buret. Et mål som kun gikk på en fantastisk innsats. Dorthea har nok ikke scoret noe lette mål tidligere, men det var kanskje det aller viktigste målet.

Fart ville ha mer enn bare ett poeng og kjørte opp det ene angrepet etter det andre. Da stadionuret sto på 75 minutter kom avgjørelsen. Et innlegg  fra siden ble lagt inn i feltet og der dukket Sina Sagbakken opp. Med venstrebeinet banket hun ballen i mål. Da så det ut som om Fart hadde vunnet VM-finalen.

Fortjent seier

Sina Sagbakken var blid som ei sol etter at tre poeng var berget.

- Dette var rett og slett herlig. Tre poeng, scorer seiermålet, så med venstrebeine agitt, sier backen Sagbakken.

Kaptein Ane Nyløkken Helseth fikk seg en smell i forrige kamp, og rakk ikke kampen mot Lyn. Inn kom Christina Sætre Pedersen. Christina spilte nok sin aller beste kamp for Fart noensinne.

Frøken Sætre Pedersen måtte spørre trener Frode Bekk om det var hennes beste kamp og fikk et rungende ja fra treneren. 

- Ja da var det nok den beste kampen min da. Vi startet svakt, men jobbet oss inn i kampen. Vi hadde en herlig trøkk i hele laget og vi gjorde arbeidsoppgavene våre slik vi ble enige om. Det var en viktig seier og en meget fortjent seier, sa kanskje Øvre Vangs blideste jente.

I og med at KIL/Hemne vant overraskende over Øvrevoll /Hosle, var det viktigere enn noen gang med full pott. Med tap hadde Fart hatt kun ett fattig poeng på KIL/Hemne. Nå er det fire og langt bedre målforskjell.

- Så lenge KIL/Hemne vant, måtte vi vinne denne kampen. Vi skjønte til slutt at poeng kan en få så lenge man jobber for hverandre. Vi hadde flere gode spillere, men dette var en lagseier. Jeg tror jentene fikk en stor dose med selvtillit etter denne opplevelsen, sier trener Frode Bekk.

Christina Sætre Pedersen spilte nesten over evne og får bestemannsprisen. Natalie Nilsen som spilte mot gamle lagvenninner spilte også en stor kamp. Inger Ane Hole hadde full kontroll på midtbanen. I den bakre fireren var nok backene Sætre Pedersen og målscorer Sina Sagbakken best denne gangen. Midtstopperduoen Maren Kristine Andersen og Sina Berntsen skal også ha ros for herlig innsats og godt spill. Aller bakerst var Marianne Aaberg sikkerheten sjøl.

På topp skal Dorthea Glorud ha ros for en herlig innsats. Hennes mål kom på grunn av det.

Dette gjør at Fart nærmer seg sikker plass i 1. divisjpon.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00