Når Fart-trener Frode Bekk møter 1. divisjonsjentene sine igjen etter ferie 4. august, er han spent på hva slags spillermateriell han har til rådighet i kampen om å overleve i 1. divisjon.
Han vet at Hanne Neby, Marte Welhaven, Ida Gruben og Guro Flugstad blir borte, og han regner med at også Thea Dybvig drar.
I tillegg er han usikker på om Mari Olastuen, Vilde Malerbakken, Solveig Bakken, May-Liss Fredriksen og Oda Finnanger løper ut på gressmatta med Fart-drakt i høstsesongen.
Med lag i både 1. - og 2. divisjon sier det seg nærmest selv at Fart må få noen spillere inn for å unngå to nedrykk når status gjøres opp senhøstes.

Bare ett lag ned

Farts daglig leder, Frode Dalseng, har klokkertro på at det skal bli 1. divisjon også neste sesong.
- Vi har mange utfordringer, men jeg mener vi skal greie oss i 1. divisjon. I og med at Sola har trukket laget sitt, er det bare ett lag som rykker ned. Derfor blir det viktig å holde Voss bak oss på tabellen. Dette skal vi klare, sier en optimistisk Dalseng.
Etter halvspilt serie ligger da også Fart på sikker plass - om vi kan omtale den som det. Fart har fem poeng, mens Voss har bokført fire. Våroppgjøret mellom de to lagene endte for øvrig 0-0 i Voss.
Fart er i gang med å jakte på nye spillere for å møte høstsesongen, men det kryr ikke av kandidater.
- Jeg hadde håpet på Lene Bredesen, men det er usikkert nå. Hun pådro seg en stygg ankelskade og må muligens opereres, forteller trener Frode Bekk.

Sunniva Wennersgaard?

- Vi skal også ta en prat med noen av de gamle traverne som Sunniva Wennersgaard, og i tillegg har vi tre, fire andre navn på blokka. Dette er navn vi foreløpig ønsker å holde for oss selv, sier Bekk.
Fart-fotballen er definitivt ikke i noen flytsone for tiden. Som nevnt, ligger kvinnenes 1. divisjonslag nest sist. Skulle de rykke ned, er det automatisk farvel for andrelaget i 2. divisjon også.
Etter halvspilt ligger B-laget rett over nedrykksstreken, men Frode Bekk er usikker på hva slags lag de er i stand til å stille før han vet hvilke spillere som fortsetter i høst.
Og tar vi med at herrelaget ligger nest sist i Bondeligaen, er ikke situasjonen veldig bra for seniorfotballen i Øvre Vang.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.