Når Fart-trener Frode Bekk møter 1. divisjonsjentene sine igjen etter ferie 4. august, er han spent på hva slags spillermateriell han har til rådighet i kampen om å overleve i 1. divisjon.
Han vet at Hanne Neby, Marte Welhaven, Ida Gruben og Guro Flugstad blir borte, og han regner med at også Thea Dybvig drar.
I tillegg er han usikker på om Mari Olastuen, Vilde Malerbakken, Solveig Bakken, May-Liss Fredriksen og Oda Finnanger løper ut på gressmatta med Fart-drakt i høstsesongen.
Med lag i både 1. - og 2. divisjon sier det seg nærmest selv at Fart må få noen spillere inn for å unngå to nedrykk når status gjøres opp senhøstes.

Bare ett lag ned

Farts daglig leder, Frode Dalseng, har klokkertro på at det skal bli 1. divisjon også neste sesong.
- Vi har mange utfordringer, men jeg mener vi skal greie oss i 1. divisjon. I og med at Sola har trukket laget sitt, er det bare ett lag som rykker ned. Derfor blir det viktig å holde Voss bak oss på tabellen. Dette skal vi klare, sier en optimistisk Dalseng.
Etter halvspilt serie ligger da også Fart på sikker plass - om vi kan omtale den som det. Fart har fem poeng, mens Voss har bokført fire. Våroppgjøret mellom de to lagene endte for øvrig 0-0 i Voss.
Fart er i gang med å jakte på nye spillere for å møte høstsesongen, men det kryr ikke av kandidater.
- Jeg hadde håpet på Lene Bredesen, men det er usikkert nå. Hun pådro seg en stygg ankelskade og må muligens opereres, forteller trener Frode Bekk.

Sunniva Wennersgaard?

- Vi skal også ta en prat med noen av de gamle traverne som Sunniva Wennersgaard, og i tillegg har vi tre, fire andre navn på blokka. Dette er navn vi foreløpig ønsker å holde for oss selv, sier Bekk.
Fart-fotballen er definitivt ikke i noen flytsone for tiden. Som nevnt, ligger kvinnenes 1. divisjonslag nest sist. Skulle de rykke ned, er det automatisk farvel for andrelaget i 2. divisjon også.
Etter halvspilt ligger B-laget rett over nedrykksstreken, men Frode Bekk er usikker på hva slags lag de er i stand til å stille før han vet hvilke spillere som fortsetter i høst.
Og tar vi med at herrelaget ligger nest sist i Bondeligaen, er ikke situasjonen veldig bra for seniorfotballen i Øvre Vang.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00