Fart – Urædd 0–1

Det ble svært dramatisk for Fart i sluttminuttene.

Urædd, som skal spille kvalifisering til eliteserien kommende uke, ble totalt utspilt av et meget tent Fart-lag. Med seier var Fart sikre på fortsatt spill i 1. divisjon.

Bortelaget produserte ikke en eneste sjanse før i det 86. minutt. Et frispark ble redningen for Urædd for det ble dundret rett i mål.

Dramatiske sluttminutter

I tillegg ledet KIL/Hemne 2–1 over Kongsvinger. Da var Fart i 2. divisjon. Men dramatikken stoppet ikke der. Da det gjenstod fem minutter i Kongsvinger, scoret KIL/Hemne sjølmål. Dermed var Fart tilbake i 1. divisjon.

Fart-jentene visste lite om dramatikken på de andre arenaene.

Da kampuret sto på 88 minutter, brøt jubelen løs på Øvre Vang. Da kom meldingen om at Kongsvinger og KIL/Hemne hadde spilt uavgjort. Dermed gikk begge lagene ned en divisjon.

Fart tapte meget ufortjent, men jubel ble det rett etter kampen likevel. Da kom det fram sprudlevann og feiringen kunne starte.

Veteran Lene Bredesen, som har vært med i mange år, sa det slik etter kampen:

– Dette betyr utrolig mye for oss spillere, støtteapparatet og ikke minst klubben. Kjedelig at det ble tap, for vi spilte en fantastisk kamp. Vi glemmer tapet og nå skal vi feire for at vi blir fortsatt skal spille i 1. divisjonen, sier Lene Bredesen.

Utrolig deilig

Fart-trener Frode Bekk var utrolig lettet etter kampen.

– Nå har jeg hatt det tøft. Jeg har ikke hatt mange timene med søvn. Har tenkt på denne kampen lenge. Vi skulle ikke ha havnet der vi var før denne kampen. Dette er den beste spillergruppa vi har hatt siden 2011. Jeg tar ansvaret for det. Når det er sagt, så er det så mange gode spillere her at noe annet enn 1. divisjon, ville vært helt feil. Vi har ikke lykkes på bortebane i år. Hjemme har det vært godkjent. Vi har spilt veldig bra fotball mot det beste lagene. Det er jeg fornøyd med. Nå kan vi senke skuldrene og jobbe framover. Nå skal både jeg og laget evalueres, så får vi se hvor vi ender opp, sier en svært lettet Frode Bekk.

Les også
SPORT Kan takke Kongsvinger for 1. divisjonsplassen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00