Det skal sterkere lut til for å bringe Fart-treneren ut av fatning, men så har han da også mistet mer enn seks fotballag siden han startet som trener-assistent i Fart i 2007-sesongen. Også foran kommende sesong har det vært folkevandring fra Farts damelag. Fra den gruppa som ble benyttet i førstelagskamper i fjor, er 11 navn borte. Kanskje kommer noen tilbake som vikarer denne sesongen, slik fotballpensjonister i Fart har for vane å gjøre. Frode Bekk er mer enn godt fornøyd med at Ane S. Olsen og Lisabeth Johansen har meldt seg til tjeneste igjen. Begge betyr uhyre mye i en ung og urutinert spillertropp.

Gjennomtrekk - et hint

– Kanskje skulle jeg tatt den store gjennomtrekken i spillergruppa som et hint, ler Bekk, men gjenvinner seriøsiteten når han peker på årsaken til at jenter forsvinner: Videreutdanning etter videregående skole.

I år har Frode Bekk et ungt lag som det burde være store muligheter til å få beholde gjennom to-tre sesonger. Treneren legger ikke skjul på at de store utskiftningene hvert år, kan være frustrerende:

– Kontinuitet er viktig. På grunn av all gjennomtrekken av spillere, har vi aldri fått anledningen til å vise hva vi kan få til, men med årets stall kan det være en mulig. Det kan bli moro å se hva vi kan få til.

Cup-exit

Frode Bekk og Fart har tatt mål av seg til å gjøre det litt bedre i år enn de gjorde det i fjor. Da ble de nummer åtte.

– Mye er avhengig av hvordan det går i seriestarten. Vi har et ungt lag som trenger å spille på seg selvtillit. Med andre ord: En god start for oss er verdt veldig mye, sier Bekk som måtte tåle å se at 2. divisjonslaget Tynset spilte Fart ut av cupen med 3-0.

– Ingen katatstrofe, det. Cupen har vi egentlig ikke noe forhold til. Hadde vi vunnet, ville det sikkert blitt et eliteserielag i neste runde og i stedet for å dra inn til Oslo og tapte grovt, har vi bedre av å bruke tiden på trening på Fart-bana, sier Frode Bekk som merket seg at Farts nysignering Tanja Løfshus fra Åssiden ved Drammen, scoret to mål i treningskamp sist helg.

– Tanja er en spiller vi venter oss mye av. Hun spiller på J17-landslaget sammen med Ingrid Kvernvolden og kan bli nyttig for oss utover sesongen, sier Fart-trener Frode Bekk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00