OSLO: I går var representanter fra samtlige Toppserielag samlet på Ullevaal til kick off, før første serierunde sparkes i gang i morgen.
- Alle er forberedt
En av dem som snakket, var landslagssjef Bjarne Berntsen. Han brukte blant annet anledningen til å advare de andre lagene mot ikke å ta de nyopprykkede lagene, Fart og Larvik, på alvor.

- Det er positivt at de nyopprykkede lagene framstår så velorganiserte. Det blir ikke lett å spille de ut, og det kan bli vanskelig å ta poeng fra dem, sier Berntsen.
Det passer dårlig med Fart-kaptein Ingunn Røes uttalelser på La Manga.
- De må gjerne tro at vi er et slaktoffer. Vi skal krige og ta dem likevel, sa Røe til fotball.no.
For det blir en krig for Fart. Det vet hærfører Ingunn Røe godt.
- Alle er forberedt på det. Vi må spille som i fjor, da duellene, krigingen og aggressiviteten var våre fremste våpen. Det blir nok ingen voldsomme forandringer, tror Røe.
- Den dagen vi er klare for å spille ut et Toppserielag, skal jeg ringe, gliser trener Anders Bredesen.

Ivrige av oppstyret
Røe fortsetter:

- Uansett hvordan kampene går, skal vi la lagene vi møter få kjenne at de har spilt mot Fart. Det skal ikke være noe godt å møte oss.
- Det er nok resepten, ja, sier Bredesen.
Fart-treneren er klar over at alle dømmer laget hans nord og ned.
- Det ville vært en sensasjon om Fart holdt seg oppe. Vi er ærlige på det, ikke defensive. Men magefølelsen min tilsier at vi greier det. Vi kommer til å ta poeng fra topplagene også. Jeg har ikke den minste tvil.
- Vi rykker ikke ned, kontrer Røe, før Bredesen tar over igjen. De er så ivrige av alt oppstyret, pressefolkene og Ullevaal, at de snakker litt om hverandre.
- Vi er, og må være, ydmyke. Men flere og flere av spillerne begynner å tro på at de faktisk er gode. Ikke alle er kommet dit, men mange. Det handler om å tro på seg selv. Og krige i hver kamp.

Tre nøkkelfaktorer
For det var på La Manga at godfølelsen begynte å gjøre seg gjeldende.

- Det var der jentene skjønte at de fortjener å være i dette selskapet. De fikk tro på seg selv. Så selv om det butter litt imot i de første kampene, er det ikke noe problem å holde humøret oppe i denne gjengen. Litt av utfordringen ligger i bevisstgjøring, men det er ingen grunn til noe hylekor i starten, sier Bredesen, og ramser opp tre nøkkelfaktorer for at Fart skal plukke poeng:
- Defensiv organisering, aggressivitet og det at disse jentene aldri gir opp.
Selv om Røe bærer kapteinsbindet, kan hun ikke føle seg trygg på plassen i midtforsvaret. Den bakre fireren er trolig lagets sterkeste lagdel.
- Ingunn må fortsette der hun slapp. Jeg er veldig fornøyd med henne som kaptein, men hun får ikke noe gratis. Jeg og Frode Bekk gjør ikke jobben vår om vi ikke tar ut det beste laget. Cv-en spiller ingen rolle, sier Bredesen.
- Det er sånn det skal være. Det skal være konkurranse, og det er det nå, sier Røe, som er mer enn klar for å gi en av seriefavorittene, Kolbotn, juling i første kamp.
- Det blir knalltøft. Men uansett skal de merke at Fart er på den andre banehalvdelen, smiler den tøffe forsvarskjempen.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00