HAMAR: Fart har fått en tøff start på oppholdet i Toppserien. De står med null poeng, og har scoret bare ett mål. Det har folk fått med seg.

Anders Bredesen har fått henvendelser på sms, over telefon og på mail, fra folk som setter spørsmålstegn ved det Fart presterer.
Nå mener han det er på tide at personene setter seg inn i situasjonen, før de mener noe den ene eller den andre veien.

Fikk gratismulighet
- Vi kan begynne med å repetere historien. I 2006 rykket vi ned til 2. divisjon. Og det var fortjent, så skuffelsen var deretter. Men så valgte Liungen å trekke laget sitt, og vi fikk tilbake plassen. Klubben bestemte seg for å ta den muligheten på strak arm, og sesongen etter rykket vi opp med det samme mannskapet som året før ikke var godt nok til å holde plassen. Vi spilte godt i fjor, og alle syntes vi var gode. Vi spiller bedre fotball i år, men motstanden er så mye bedre, sier Bredesen.

Fart-treneren presiserer at dette ikke er unnskyldninger, men et forsøk på å skape forståelse.
- Vi har forstått hvilken arena vi er på, men det virker ikke som andre har det. Det handler om å stikke fingeren i jorda, og faktisk skjønne hvilket nivå vi er på.
Her kommer noen av årsakene til at Fart-treneren mener det ikke er noen sensasjon at situasjonen er som den er.

Må låne baner
- Vi ligger etter på alt. Treningsmengden ble økt til fem dager i uka - alt på kveldstid - fordi det er alt vi har mulighet til. Andre lag trener kanskje mellom åtte og ti økter i uka. Noen lag har også spillere som driver med dette på heltid. Vi er amatører, hvor noen bor i Oslo, andre på Gjøvik. Vi har ikke de samme mulighetene, sier Bredesen og fortsetter:

- Og vi har vært helt avhengige av hjelpen vi har fått med treningsbaner. Vi har måttet låne baner av Jømna, Løten, Ådalsbruk og Ilseng. Der andre lag har haller, har vi snø og grus.

Lite restitusjon
Enkelte mener Fart har gjort feil i forhold til problemstillingen rundt det å kjøpe inn spillere.

- Sånn situasjonen er i Fart, har vi ikke ressurser til å kjøpe spillere. Den ene muligheten vi har til å tiltrekke oss spillere, er ved å gjøre klubben attraktiv å spille for på andre måter. I noen tilfeller har dette vært ved hospitering fra klubbene rundt. Andre klubber henter utenlandske landslagsspillere.
Også på skadefronten har Fart vært veldig utsatt. På det meste var antall skadde spillere oppe i ni. Det betyr mye for kvaliteten på trening. Skader har også preget troppen utover i sesongen.
- Jeg er opptatt av å fokusere på dem vi har tilgjengelig. Vi stiller uansett et godt lag. Men det er klart det betyr litt. Personlig tror jeg ikke hyppig skifte av underlag er hovedårsaken, men tror det ligger mye i det at vi ikke har mulighet til å restituere så mye som vi burde. Dette går igjen på det med tid og antall økter.

Ulven får sjansen
I dag møter Fart Kattem på Briskeby. Kattem ble beseiret på La Manga med 2-1.

- Det er i de kommende tre kampene vi har størst mulighet til å plukke poeng. Det er nå vi trenger støtte. Vi skylder HamKam mye for at de lot oss spille hjemmekampene våre på Briskeby, mens vi venter på vårt anlegg. Men vi trenger mer hjelp. Alle med en viss tilhørighet til Fart bør møte opp for å støtte oss. Det hjelper ikke sitte hjemme og grille, og så kritisere oss etterpå, sier Anders Bredesen, som på grunn av skadesituasjonen er usikker på hvordan elleveren blir. Mye tyder på at Vilde Ulven får sjansen etter gode prestasjoner. Videre er Anette Pedersen er tilbake fra sin sykdomsperiode og klar for kamp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.