LØTEN: - Vi er livredde for å tape, men vi er også livredde for å vinne fotballkamper, oppsummerte Fart-trener Anders Bredesen etter en kamp der Fart-jentene viste at de har noe å fare med, selv mot noen av toppseriens beste lag.

Fart både kunne, og burde, tatt ledelsen i kampen etter 16 minutters spill da Anette Pedersen bommet på mål med Kolbotn-keeper Christine Colombo Nilsen som eneste hindring.

Overrasket
Anette fikk tatt ned returen på et skudd, rundet en Kolbotn-forsvarer og skjøt 20 centimeter utenfor fra sju-åtte meter. Avslutningen er på mange måter typisk for årets utgave av Fart. Spillerne virket fortsatt å være vaksinert mot scoringer, helt til innbytter Sunniva Wennersgaard satte hode til en corner som gikk rett i nettmaskene.

- Jeg vet ikke hva som skjedde da jeg ikke scoret på den kjempesjansen jeg fikk på 0-0. Kanskje ble jeg overrasket, sa Anette Pedersen.
- Jeg så at Kolbotn-keeperen kom ut for å gjøre målet mindre og det lyktes hun med. Da tenkte jeg at jeg skulle plassere ballen nede i nærmeste hjørne, men dessverre gikk ballen på feil side av stanga.

Snakker for døve ører
- Tragisk at vi ikke scorer på slike sjanser, sa Anders Bredesen, men la til at det var ikke ved den anledningen alene at Fart tapte kampen.

Bredesen har mast i hele år om at laget skal bli flinkere til å holde seg samlet over hele banen, men han taler fortsatt for døve ører. Det kan virke som om spillerne ikke har selvtillit nok til å prøve å følge taktikken i kampene.
Også Anette Pedersen var inne på dette med å tore. Selv tok hun initiativ til å avlaste Farts ensomme og allestedsnærværende spiss, Inger Helene Hafsahl Karset, på offensiven en timinuttersperiode av Farts gode periode i begynnelsen av kampen, men hun savnet at flere av lagvenninnene tok tak på samme måten.

Ni poeng opp
- Vi må tore å fylle på med folk i angrep og vi må tore å ta med oss laget oppover på banen. Det har vist seg at de gangene vi lykkes i få med flere folk framover, klarer vi å sette press på motstanderne. Men oftest blir vi for feige og avventende.

- Jeg begynner å bli litt smålei av at vi presterer bra i perioder, men glipper på enkle og avgjørende ting, sier Anders Bredesen. Med Larviks seier over Kattem i går, begynner avstanden opp til nærmeste lag å bli farlig stor. Med ni poeng opp til Larvik, må Fart belage seg på å ta poeng mot lag de ikke hadde tenkt seg muligheten av å ta poeng fra.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.