ØVRE VANG: I går styrte Lise Klaveness Askers midtbane med gode pasninger, herlig driv og gode skudd.

I tillegg markedsførte hun en veldig bra motor. Hun orket i 90 minutter.
Og der tror hun Fart har noe å hente.

Enkle grep
- Det å gjøre noe med det fysiske er veldig enkelt. Vi er helt tydelig bedre trent enn Fart. For å komme i bedre fysisk form må spillere drive med egentrening. Det er mulig Fart er ganske bra på det, men det er garantert mer å hente, sier Lise Klaveness, og fortsetter:

- Se bare på vår egen Melissa Wiik. Hun er ikke verdens beste med ball, men hun orker mye, og er sterk. Nå er hun stjerne på landslaget. Det å være i fysisk bra form er så utrolig viktig.
Hun tror Fart har en del å hente på taktisk ting også.
- I dag fikk vi ta noen korte cornere, og kun en Fart-spiller kom. Dermed fikk jeg et par muligheter til skyte nesten uforstyrret. Det var kun ett eksempel.

Har opplevd det
Som nevnt har Klaveness vært med på det samme som Fart-jentene opplever nå.

- Jeg har rykket ned fra toppserien med null poeng og tre poeng. Det er ikke noe moro. Du mister sjøltilliten, og det er lett å bli frustrert. Men jeg er sikker på at Fart kommer tilbake. De kan herje i 1. divisjon, og vil komme tilbake til toppserien med mer rutine, mer sjøltillit og en bedre trent tropp. Det blir spennende å følge dem videre. De har noen spillere med kvaliteter. Anette Pedersen er ett eksempel. Hun prøvde hele tiden, sjøl om hun var veldig alene, sier Asker-spilleren.
Fart-trener Anders Bredesen kommenterer Klaveness' forslag slik:
- Vi har helt sikkert mye å hente på det fysiske. Men vi føler at vi har gjort en bra jobb, og vi har testet spillerne. Jeg tror det er mer å hente andre steder, som samhandling. Det skal vi jobbe med.

Seks-åtte år bak
Han anslår at Fart må bruke fra seks til åtte år på å komme opp på det nivået Asker er nå.

- Da må vi ha en brukbar kontinuitet på spillerstallen. Dette tar tid. Mange har etterlyst mer offensivt spill, men vi blir veldig preget av motstanderne, sier Bredesen, og fortsetter:
- I dag ble vi utspilt, og igjen kom det noen billige baklengsmål, dessverre. Det første var verst. Det kom også tidlig. Asker dro ned på tempoet i 2. omgang, og dermed ble det jevnere. Men vi er ikke bedre, dessverre. Det er bittert å si det, men det er fakta. Vi er de sanne amatører i toppserien.

- Kommer igjen
Han tror de kan klare seg veldig bra i 1. divisjon.

- Vi må regne med at småbarnsmødrene må tenke seg om i forhold til neste sesong. Jeg håper de blir med videre. Uansett tror jeg vi er gode nok til toppen i 1. divisjon, og Fart kommer igjen, sier Anders Bredesen, som ble imponert av spissen Anette Pedersen.
- Hun var best igjen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.