Hamar
Budsjettprosessen i Hamar kommune er innspurten. For to uker siden var ikke drift av håndball- eller flerbrukshall prioritert i de kalkylene rådmann Martin W. Kulild presenterte.
I går onsdag var hall igjen innarbeidet.
 

LES: Storhamar trues

 
Er inne igjen

Ordfører Morten Aspeli (Ap) sier til HA at drift av håndballhall var inne i økonomiplanvedtaket i juni, og siden ikke er tatt ut igjen ved nye politiske vedtak.
Derfor er drift av ny hall innarbeidet i økonomiplanen, og Aspeli lover at det også vil være situasjonen på budsjettmøtet i kommunestyret 19. desember.
Driftsmidler på én million kroner er satt inn fra 2014, når en ny hall tidligst kan stå ferdig, og 2,5 millioner kroner etter det.

Oppfyller valgløfte

Så langt Aspeli kjenner til nå, er drift av hallen prioritert i hele flertallsposisjonen i kommunestyret (Ap, SV, Sp, KrF og Pp).
- Det er en rekke andre forhold som må avklares når det gjelder ny hall, sier Aspeli.
De andre forholdene er om kommunen selv skal bygge, eller om private skal gjøre det, anbudsregler og hvorvidt Hedmark fylkeskommune vil gå inn som leietaker.
Finansieringen skal skje ved salg av kommunal eiendom.

Skal unngå oppsigelser

Da de siste kalkylene ble lagt fram i går, varslet Høyres Pål-Jan Stokke at opposisjonen vil komme med sitt eget forslag senere.
Ellers ble det klart at budsjettprosessen i hele kommunen kan bli lagt om fra neste år.
Hamar har i mange år kjørt en budsjettprosess hvor formannskapet er ansvarlig for det som legges fram. Nå er det aktuelt at dette ansvaret tilbakeføres til rådmannen.
Rådmann Martin W. Kulild varsler trangere tider framover.
For å nå målet om et netto driftsresultat på 3 prosent, slik KS anbefaler, er det snakk om et kutt i budsjettet på 50 millioner kroner i 2016.
- Det skal skje uten oppsigelser og uten at folk mister motivasjonen, sier Kulild.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.