Alta - HamKam 0-0

 

De aller fleste med HamKam i hjertet og mer enn ni år på baken har fortsatt de grønnhvites opprykkskamp mot Alta i 2003 friskt i minne. Frode Birkeland ble den store helten i Finnmarkshallen den gang, da han sendte fansen til himmels og HamKam til Tippeligaen.

 

Måtte vinne

 

I dag reiste HamKam til Alta for å vinne. Etter den svake poengdelingen hjemme mot Bryne sist helg var tre poeng minstekravet mot tabelljumboen om drømmen om kvalikspill skulle holdes ordentlig i live.

 

Mot allerede nedrykksklare Alta fikk HamKam det tøffere enn mange hadde ventet.

 

Selv om Oddbjørn Lie kom nærmest scoring før hvilen, da han traff tverrliggeren med en frekk frisparkchip, hadde ikke HamKam fortjent å lede til hvilen, mot et Alta-lag som produserte flere farligheter foran Rønningens mål.

 

Bommet på åpent mål

 

HamKam gikk ut mer offensivt etter hvilen, og det tok ikke mange minutter før Nedrebø ble erstattet av Sildnes, og 4-3-3 ble til 4-2-3-1. Alta kom til noen gode muligheter etter raske kontringer, men sju minutter før slutt fikk Tore Andreas Gundersen den aller største.

 

Lehne Olsen svingte ballen inn fra venstre, og fra en snau meter løftet toppscoreren ballen over et helt åpent Alta-mål.

 

Like etter traff innbytter Nedrebø stolpen, før desperate HamKam sendte fram keeper Rønningen på en corner på overtid, og Alta holdt på å utnytte det offensive trekket ved å skyte inn et sent seiersmål fra midtbanen.

 

Langskuddet spratt over, og kampen endte 0-0. HamKam ligger nå to poeng bak Ranheim og fire poeng bak Ull/Kisa, som gjester Briskeby om en uke. HamKams håp om kvalikspill henger i en veldig tynn tråd etter poengtapet i Finnmark.

 

HamKams lag (4-3-3): Ivar Rønningen - Truls Jevne Hagen, Vegar Bjerke, Oddbjørn Lie, John Anders Rise - Ørjan Berg Hansen, Kristoffer Hagen, Emil Sildnes (Anders Nedrebø fra 58.) - Christer Jensen, Tore Andreas Gundersen, Thomas Lehne Olsen.

 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.