Mens Sigurd Nymoen Søberg fra Brumunddal stjal oppmerksomheten i Vikersund i går med superhoppet sitt på 236 meter, var det Hornindal-hopperen, Anders Fannemel som sto i fokus fredag.

Han var en halvmeter unna å tangere Johan Remen Evensens rekord fra 2011. Som for fire år siden ble fredagens kjempehopp gjort i skiflygingsbakken i Vikersund.

Fannemel hoppet hele 22 meter lenger enn Andreas Stjernen på annenplass. 23-åringen vant naturligvis kvalifiseringen suverent. Det skilte 21,1 poeng ned til Stjernen.

– Jeg bare "gønnet på". Tilløpet her gjør at jeg kan hoppe teknisk bra på ski. Jeg har mer inne, spesielt på de siste meterne i svevet. Jeg kunne ha hoppet over 250 meter, sa Fannemel.

Kenneth Gangnes ble nummer sju i kvalifiseringen. Han landet på 201,5 meter. Deretter fulgte Daniel Tande på 9.-plass (200,5 meter), mens Phillip Sjøen ble nummer ti (203,5).

Det var tilløp til dramatikk da Anders Jacobsen fikk trøbbel under sitt svev, men hoppveteranen hentet seg inn igjen og landet på 194 meter. Det holdt til 15.-plass.

Rett bak endte Ole Marius Ingvaldsen etter et hopp på 182,5 meter, mens Tom Hilde tok 18.-plassen etter et svev på 182 meter. Også Joachim Bjøreng (179,5 meter) og Robert Johansson er klare for lørdagens renn. Duoen ble nummer 23 og 29 i kvalifiseringen.

Joachim Hauer var den eneste av de norske hopperne som ikke maktet å ta seg videre. Han var i bakken på 162 meter. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.