Patrick Thoresen er i knallform, og imponerer stort i St. Petersburg. Denne uka følges han av 90 entusiastiske hedmarkinger i kampene. I ettermiddag er det ny kamp. Kanskje er det duket for ny oppvisning av Patrick Thoresen?

SE VIDEO med fansen her! 

- Her er det fantastisk stemning, forteller Marianne Thoresen, hockeyentusiast som til daglig jobber i Hamar Arbeiderblad.

- Vi har hatt noen utrolig morsomme dager her, både på og utenfor banen. Vi blir lagt merke til av russerne, og spesielt fansen til St. Petersburg. De er imponert over stemningen vi lager. Så her er det byttet mange Dragons-skjerf mot Petersburg-skjerp, forteller hun på telefonen fra St. Petersburg noen timer før de igjen sitter ringside og følger Patrick Thoresen.

Klokka 16.30, norsk tid, er det duket for ny kamp. Over 12.000 tilskuere er ventet til denne kampen også, og de, som hedmarkingene, håper det blir ny oppvisning av deres felles idol, Patrick Thoresen.

Patrick Thoresen er i knallform og avgjorde med ett mål og en assist da SKA St. Petersburg slo Mats Zuccarello Aasens lag i KHL onsdag. Og på tribunen satt en stor gjeng Thoresen-supportere fra Hamar.
SKA vant 3-0 over Metallurg Magnitogorsk foran 12.300 tilskuere i St. Petersburg.
Thoresen sendte hjemmelaget i ledelse etter 7.17 minutter på pasning fra Dmitrij Vorobjov. I slutten av annen periode ble han sendt i utvisningsboksen fire minutter for høy kølle, men lagkameratene holdt unna. Rett etter at utvisningen var sonet, spilte Thoresen fram Tony Mårtensson til 2-0-målet.
Gleb Klimenko fastsatte resultatet snaut midtveis i den siste perioden.
Thoresen er oppe i 47 målpoeng (19-28) på 48 kamper, og han har bare tre mann foran seg på poenglista: Sergej Mozjakin, superstjernen Jevgenij Malkin og Alexander Radulov.
På de siste tre kampene har Thoresen ni målpoeng.
En stor delegasjon fra Storhamar var på plass i går. Powerplay Clubs årlig St. Petersburg-tur fikk en pangstart med Thoresen-show og seier til SKA St. Petersburg.
Fredag er det ny kamp.
 

Haugen topper
Ishockeylandslagets målvakt Lars Haugen holder fortsatt verdensklasse til tross for fem baklengs i siste kamp for Dinamo Minsk.
Haugen topper statistikken i KHL med færrest innslupne mål per kamp (1,72). Etter fem mål imot mot Traktor Tsjeljabinsk onsdag fikk han redusert redningsprosenten sin fra 94,4 til 93,7 og falt til fjerdeplass på den statistikken.
Nordmannen har i flere kamper vært direkte matchvinner for laget sitt, og to ganger har han holdt nullen.
– Jeg føler at spillet mitt har bidratt til at også hele laget har løftet seg. Man må ha et godt lag bak seg for det kommer jo over 30 skudd mot deg i en kamp, sier Haugen til NTB.
Onsdag slapp han inn fem mål på 25 skudd, og det er langt unna nivået som han har hatt i de fleste av de 19 kampene han har spilt denne sesongen. Ambisjonene er høye, og han vet at han hele tiden har ting å rette på.
Fått tillit
– Det er gått veldig bra. Jeg har fått tillit og det er veldig viktig selv om det hele tiden er ting å plukke på, sa Haugen før onsdagens tap.
Den tsjekkiske målvakttreneren Petr Jaros er også tilbake i klubben. Han har også har hjulpet det norske landslaget under svenske Per-Erik Alcéns sykdomsperiode.
– Han har helt klart hjulpet meg. Han er veldig viktig og det er betryggende å ha en som kjenner meg, sa 25-åringen.
– Målet mitt er først og fremst å bidra til at Dinamo gjør det bra. Vi har en god mulighet til å nå sluttspillet. Så får jeg ta det videre derfra, forteller Haugen.
Gjennombrudd i VM
Haugen slo for alvor igjennom i VM i Slovakia for to år siden da Pål Grotnes slet med småskader. Da dukket Haugen opp etter å ha stått litt for Lørenskog og Manglerud/Star.
Norge tok seg til kvartfinale ved blant annet den historiske seieren over Sverige og seirer over Tsjekkia og Sveits. Tsjekkerne vant for øvrig VM.
Flere svenske og finske klubber sto i kø for å sikre seg underskriften hans, men han valgte, kanskje noe overraskende for mange, Dinamo Minsk. I hans første sesong ble det mye spill for farmerlaget Sjakhtar Soligorsk, og han fikk bare spilt én kamp i grunnserien og to kamper i sluttspillet for KHL-laget.
Under fjorårets VM i Sverige fortsatte framgangen, og Haugen fikk også en plass på Dinamo Minsk foran årets sesong. Han spilte relativt mye i begynnelsen av sesongen før laget fikk den finske NHL-stjernen Pekka Rinne på laget. Rinne ble skadd, og i januar reiste han tilbake til NHL.
Det er en krevende hverdag å være ishockeykeeper. En moderne målvakt har nærmere 30 kilo med utstyr på seg, og i russisk KHL tar også de mange og lange reisene også på kreftene.
– Det går slag i slag uten særlig mye fritid, men det gjelder å hvile mest mulig imellom kampene, sa Haugen.
I neste uke er han på landslagssamling i Norge med to kamper mot Sveits og Slovakia i Stavanger. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.