Etter forrige sesong ble Lars Erik Hesbråten kneoperert, men det fungerte ikke så bra, og Kongsvinger-gutten måtte gjennom en ny operasjon. Igjen ble det utfordringer. Problemet i det siste er at kneet hovner opp ved belastning.

Nå har 31-åringen fått et spesialopplegg, og trener Sjur Robert Nilsen håper han kan ha Storhamar-veteranen tilbake 100 prosent rundt nyttår.

– Hesbråten har vært hos en spesialist i Oslo. Nå sikter vi på en god måned med mye trening for Hesbråten. Det blir mye fysisk trening, og så får vi se hvordan kroppen hans responderer. Det har vært en trøblete sesong for ham så langt, sier Sjur Robert Nilsen, og legger til:

– Vi har lagt en plan sammen med det medisinske apparatet og fysisk trener Tore Neby.

Sykling og styrketrening

Lars Erik Hesbråten innrømmer at det har vært og fortsatt er en skikkelig tålmodighetsprøve.

– Jeg vil helst spille kamper, selvfølgelig, men nå har vi lagt en plan som jeg håper fungerer. Jeg regner ikke med å være noe særlig på is før nyttår. Jeg er avhengig av at kneet blir helt bra, og det er stor belastning for kneet å gå på skøyter. Nå blir det kondisjonstrening på sykkel og styrketrening. Løping må jeg vente med, sier Storhamar-veteranen, og fortsetter:

– Slik det har vært nå så har jeg trent to-tre dager, og så har jeg måttet hvile noen dager. Det blir dårlig kontinuitet på det. Jeg må få et bra treningsgrunnlag. Det har vært av og på hele sesongen. Jeg har hatt maks 14 dager i strekk på is, sier Hesbråten.

Det er fire kamper igjen før juleoppholdet. Storhamar møter Frisk Asker hjemme torsdag. Så er det hjemmekamp mot Stavanger søndag 4. desember. De to siste kampene før pausen er Sparta borte 6. desember og Kongsvinger hjemme 10. desember.

Det er to kamper i romjula: Lillehammer borte 28. desember og Lillehammer hjemme 30. desember.

Gustafsson på gang

Når det gjelder Hampus Gustafsson, som fikk en smell i kneet i bortekampen mot Stavanger, håper Sjur Robert Nilsen at han kan være på is igjen i slutten av uka. Det er usikkert når Petteri Nummelin og Christian Larrivée kan være tilbake.

Storhamar-treneren er fornøyd med mye den siste tida, med unntak av ett glipptak borte mot Lørenskog.

– Spillerne har gått i seg sjøl og tatt ansvar. Det er veldig positivt, sier Storhamar-trener Sjur Robert Nilsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.