– Jeg vil anslå at rundt en tredel av alle lykkønskninger kommer fra Sverige, sier manageren til Expressen.

Johaug har lagt ut to bilder på sin Instagram-konto etter at dopingsaken ble kjent. Der har hun fått til sammen over 111.000 likerklikk og snaut 8000 kommentarer.

– Therese har alltid hatt mange svenske fans. Det har ikke vært så gøy å lese en del av det som har blitt skrevet i Sverige, men de svenskene som nå hører av seg, mener at han ikke skal bry seg om hva som skrives i Sverige og at de står bak henne, forteller han videre.

Ernst forteller også at ingen sponsorer til nå har trukket seg.

– Ingen sponsorer har sagt at de vil trekke seg eller forandre på noen avtaler. Tvert imot har mange spurt om de kan bruke Therese på dette tidspunktet.

Saken

Johaug testet positivt for det forbudte stoffet clostebol, angivelig etter bruk av kremen Trofodermin.

Nå er saken hos administrasjonen i Antidoping Norge. Deretter sendes den til Påtalenemnda. Etter det går saken videre til domsutvalget i Norges Idrettsforbund. Johaug ble suspendert fra all idrett i to måneder. Suspensjonstiden går ut 18. desember. Antidoping Norge håper å være ferdig med sitt arbeid innen da.

Antidoping Norge har også innledet sak mot landslagslege Fredrik Bendiksen. Han sa at han hadde gått god for salven Johaug ble tatt for. Han trakk seg umiddelbart på pressekonferansen da dopingsaken ble offentliggjort. (©NTB)Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.