Det er ikke bare unge, lovende idrettsutøvere som skal i aksjon i ungdoms-OL i februar. Også på speakersiden ønsker man at yngre talenter skal få prøve seg.

Kjempesuksess på Lillehammer

Tidligere ble det holdt audition på Lillehammer. Der fikk nye fjes prøve seg på scenen og innsatsen var strålende. Derfor sendte arrangøren utfordringen videre til Hamar.

- Det var kjempesuksess på Lillehammer, derfor ville vi prøve her også, sier Ole Kristian Stoltenberg som har fått i oppgave å finne unge speakertalenter til ungdoms-OL. Men på CC Stadion var det få som meldte seg på.

Kun to unge, talenter prøvde seg foran scenen på kjøpesenteret, men Stoltenberg var strålende fornøyd med begge to.

- Disse var virkelig talentfulle, det er det ingen tvil om, sier Stoltenberg og sikter til Syver Haugvik Røhne og Celina Christoffersen som prøvde seg som henholdsvis speaker og utegående reporter.

Gode tilbakemeldinger fra juryen

Haugvik Røhne kommenterte Ola Vigen Hattestads sprint-gull fra OL i Sotsji, og storkoste seg.

- Man er ikke helt komfortabel når man går opp foran masse folk og kommenterer, men det gikk veldig bra og jeg gikk gode tilbakemeldinger fra juryen, sier Syver.

I juryen satt blant andre Ole Eskild Dahlstrøm som var imponert over ungguttens kommentering.

- Du prater godt i forhold til bildene som vises, og du har et flott engasjement som gjør meg gira, og det er ikke ofte når det er snakk om langrenn, sa Dahlstrøm. 

- Alltid vært en drøm

For Syver Haugvik Røhne har speaker- og kommentatorjobben alltid vært en stort mål.

- Når jeg hørte om denne prøven her så visste jeg med en gang at jeg skulle melde meg på. Det har alltid vært en drøm å kommentere idrett, derfor kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg, sier Haugvik Røhne som nå kan bli speaker under ungdoms-OL.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00