• FACEBOOK-INNLEGG: Jane Meyer fortalte på sin egen Facebook-side torsdag ettermiddag om episoden fra kampen der hennes egen sønn spilte.
    (SKJERMDUMP: FACEBOOK)

Den lokale Høyre-toppen er sjokkert over voksenkrangelen somødela barnas fotballkamp på Briskeby nylig, der 7-åringer fra HamKam og Ottestad var i aksjon.

Og det er ikke mer enn en uke siden hun opplevde en ubehagelig episode selv, da hennes sønn (6) var i aksjon. Vantro hørte Meyer en av foreldrene på sønnens lag rope vel overivrig, da sønnen hennes lå nede og gråt etter en duell:

- Virket irritert og oppgitt

«Få den ungen til mora si for å grine, så kampen kan fortsette!», skal en av foreldrene ha ropt til treneren, som allerede var på veg ut på banen for å hjelpe.

- Foreldre på laget har fått beskjed om å holde seg borte fra banen, og at det er treneren som skal ut og hjelpe skadde spillere. Men det var måten det ble ropt på - vedkommende var høylytt og virket irritert og oppgitt. Kampen var viktigst, fikk jeg inntrykk av, forteller Meyer, som på sin Facebook-side tar til orde for at foreldre må ta et felles ansvar når tilskuere oppfører seg uakseptabelt.

På Facebook har hun referert til den egenopplevde episoden i det hun delte lenke til en nyhetssak om foreldrefri sone i barnefotballen.

- Holdningsarbeid nødvendig

Hun tok ikke et oppgjør med vedkommende der og da. Hun ville ikke skape noe mer rabalder mens ungene var der. Men utbruddet blir et tema senere.

- Jeg kommer til å henvende meg til treneren for å få en diskusjon rundt dette på foreldremøtet, for et holdningsarbeid er tydeligvis helt nødvendig. Selvsagt skal vi kunne vise engasjement og heie på ungene, men vi må ikke glemme hvilket nivå ungene spiller på eller hvor unge de er, oppfordrer hun.

- Skal være lek

Om hendelsen på Briskeby, der HamKam-treneren og en Ottestad-forelder havnet i klammeri - og ungene forlot arenaen gråtende - tenker Meyer at det er helt uakseptabelt at slikt kan skje på små barns idrettsarena.

- De små skal ikke oppleve slikt. Det strider mot all fornuft. Fotball for 6-7-åringer skal være lek og moro. Når barna er ute på banen, ser jeg ekte idrettsglede. Det er fryktelig trist hvis det skal ødelegges av overivrige foreldre, synes hun.

Les også
SPORT

- Treneren er løst fra sine oppgaver, sier Anders Langset (bildet).
Voksne kranglet, barna gråt

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.