HA-sporten møter skolens ferske rektor/sportssjef i det som blir Wang Toppidrett sitt tilholdssted det første skoleåret; Vikingskipet.

Den tidligere skøyteløperen hadde selv Skipet som sin hjemmebane. Nå skal Ervik legge til rette for at flere unge, lokale utøvere får leve ut sin store idrettsdrøm, i tillegg til utdannelse.

Flere fra Innlandet

– Potensialet i Innlandet er langt større enn hva vi klarer å få ut akkurat nå, mener Ervik som blir kombinert rektor og sportssjef.

– På grunn av økonomi vil jeg ha begge stillingene det første skoleåret, men på sikt er tanken at jeg kun skal være rektor, sier trønderen som flyttet til Hamar og Vikingskipet for å bli verdens beste skøyteløper.

Privatist og skøyter

– Jeg gikk på Hamar Katedralskole, men tok likevel de fleste fagene som privatist, forteller Ervik som aldri nådde målet om å bli verdens beste skøyteløper.

To sølv i EM er det nærmeste han kom.

– Her skal vi skape miljøer som utvikler både idrettsutøveren og skoleeleven. I debatten omkring etableringen av Wang Toppidrett i Hamar, synes jeg likevel skolebiten ble altfor lite vektlagt. Vi er jo tross alt først og fremst en skole, sier Ervik og blir satt på en prøve umiddelbart.

– Dersom du av økonomiske grunner må velge mellom en god fotballtrener og en veldig god matematikklærer, hvem velger du?

– For meg er det faglige aller viktigst og jeg ville valgt pedagogen framfor treneren, svarer Eskil kontant før han legger til at han aller helst vil velge begge.

Lover gode resultater

I god tid før privatskolen fikk endelig grønt lys for etablering i Hamar av utdanningsdirektoratet rett før jul, har Eskil registrert stor pågang av interesserte elever, foreldre, trener og lærere.

– Jobben min blir å sy sammen et godt prestasjonsmiljø for alle parter. Elevene er mest spent på hvem som blir trenere, foreldrene er mest opptatt av læreren, forteller Ervik.

Som tidligere toppidrettsutøver vet den nye rektoren at de færreste blir best i verden, men han har likevel steintro på skolen sin.

– I verste fall går elevene ut etter tre år med gode holdninger og et godt vitnemål, lover Ervik.

– I beste fall med gode karakterer og langt nærmere sin egen idrettsdrøm.

Trenere på plass 1. februar

Wang Toppidrett har plukket ut aktuelle trenerkandidater og håper å ha alle på plass 1. februar.

– Totalt snakket vi om seks-sju trenere ved oppstart 2015 og vi har vært i samtaler med de vi mener kan være aktuelle. Det som gjenstår er å finne ut om skolen og de aktuelle trenerne passer sammen, forteller Ervik.

Rektoren vil ikke røpe noen av navnene på dem som er aktuelle som trenere ved skolen, men gir en generell vurdering av hvilke kvaliteter som er viktigst.

– Vi er ute etter trenere som er veldig gode ute på feltet, som er godt forberedt og som leverer økter med høy kvalitet, slår Ervik fast.

– Noe av jobben min blir å følge opp den praktiske treningen og sørge for at den holder det nivået vi ønsker, sier Eskil og legger til at skolen legger vekt på å samarbeide med de lokale klubbene og lagene når de skal ansette skolens første trenere.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00