Red Bull-produsenten kan kanskje frykte at det har dukket opp en ny styrkedrikk på markedet, for Storhamars iskrigere leverte en ny bragd i denne matchen.

De har virkelig tatt det europeiske nivået i Champions Hockey League, og det er klart at Aleksander Smirnov skal ha mye av æren for det laget presterer i disse matchene.

Energien spillerne viser her, er et eksempel til etterfølgelse for alle lag uansett idrett. Samtidig er det en taktisk klokskap i bunn som skaper en trygghet som brer seg fra spiller til spiller.

Vi har sett det i alle kampene i Champions League nå. Det gnistrer av skøytejerna til Storhamar-spillerne og de frykter ingen når de dundrer på i rundvantet.

Samtidig har de trukket seg tilbake og stått opp samlet i midtsonen når motstanderne kommer på dem.

Det er denne kombinasjonen av fryktløs angrepsvilje og defensiv klokskap som har gjort at Storhamar har tatt steget inn i europeisk topphockey.

Annerledes enn i serien

Så går det an å undre seg over hvorfor laget til Aleksander Smirnov har trøblet mer i seriespillet.

En opplagt forklaring er at det er to forskjellige typer hockey. I CHL kan Storhamar være avventende. I serien i Norge er det motstanderne som trekker hjemover. 

Motivasjon er en annen faktor.

Ser vi på matchen mot Red Bull Salzburg, er det ingen tvil om at nøkkelspillerne til Storhamar hever seg fra hva de leverer i den hjemlige serien.

Christian Larrivée kom rett fra sjukdom og viste at han er ekte vare.

Jacob Berglund er annen klassespiller som også hever seg enda et hakk mot internasjonal motstand. Og rekka med han, Hampus Gustafsson og Alexander Reichenberg er en virkelig noe helt ekstra.

Östlund enorm

Men aller best i denne matchen var målvakten Oskar Östlund. Svensken kommer fra østerriksk nivå to, men redningene hans i CHL er fra øverste hylle.

Presset fra Red Bull Salzburg ble likevel så stort etter hvert at ingen kunne klaget veldig høyt om det hadde blitt 2-2.

Men da det kokte som mest tok den gamle verdensmesteren og russiske lagkapteinen Smirnov grep fra boksen. I stedet for å vente helt til sluttminuttene, tok han time out 4.23 før slutt.  Akkurat da de røde oksene var hetest på grøten.

Det var nok til at Smirnov fikk samlet troppene.

Like etter avgjorde Reichenberg det igjen. Det er ingen tvil om at det bor en matchvinner i Lillehammer-gutten.

Og som han nyter det.

Og som alle som elsker Storhamar nyter det.

CHL-eventyret fortsetter heldigvis snart, så får vi håpe at vi snart ser samme energien i seriespillet også.

Da er det ingen som slår dem der.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00