Akillesproblemet slo ut i et stevne innendørs i slutten av januar.

– Etter en halv konkurranse innendørs fikk jeg trøbbel. Akillesen ble vond, og skaden hang i lenger enn vi håpet. Jeg har fått hjelp av fysioterapeuter, og nå er skaden under kontroll. Jeg er 100 prosent skadefri nå, og så gjelder det å være smart slik at det ikke blusser opp igjen, sier Lene Retzius, og legger til:

– Trolig ble det litt for mye belastning, og det må jeg lære av.

3,90 i treningsstevne

Selv om oppkjøringen til sesongen ikke har vært optimal, er stavjenta fra Moelv offensiv.

– Jeg måtte droppe løps- og hopptrening en lang periode, men jeg har fått trent bra på andre ting, og hoppinga sitter. Jeg gikk over 3,90 i et treningsstevne i forrige uke. Da hadde jeg ti stegs tilløp. Det vanlige for meg er 16 steg. Det var en opptur, og en veldig god bekreftelse. Nå skal jeg jobbe hardt slik at jeg kan ta fullt tilløp snart. Jeg er ikke stresset. Det er en lang sesong. Nå gjelder det å jakte den gode følelsen, sier 21-åringen.

Til helga er det lag-EM i Finland. Det blir det første store stevne for Moelv-jenta.

Håper på U23-EM

– Det er stas å få representere Norge. Det er det alltid. Etter lag-EM skal vi se an litt, men jeg hopper nok i Världsungdomsspelen i Göteborg i starten av juli.

Og så kommer et U23-EM i Polen (13. til 16. juli) som Lene Retzius har veldig lyst til å hoppe i.

– Jeg klarte kravet på fire meter innendørs. Nå handler det om å vise form ute. Jeg har ikke fått klarsignal, men U23-EM er et klart mål. Jeg skal klare fire meter, og det hadde vært moro å klart det allerede i Finland til helga. Planen er optimalisere ting fram mot U23-EM, sier 21-åringen.

Selv om det ble et lite skademareritt på forsesongen er hun fortsatt motivert.

– Som jeg har sagt tidligere ligger det en norgesrekord på 4,41 der som motiverer meg. Jeg skal være offensiv, og er fortsatt veldig motivert, sier Retzius.

PS! I tillegg til Lene Retzius skal Mauritz Kåshagen, Moelven (400 meter og 4x400 meter), Carl Emil Emil Kåshagen, Moelven (4x400 meter) og Jonathan Quarcoo, Orion (200 meter og 4x100 meter) representere Norge i lag-EM, som starter fredag.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.