Trener Øyvind Røsland og Andre Klippenberg Grindheim tok en sjanse på den taktiske biten på 200 meter bryst.

– Vi ble enige om at Andre skulle sjokkstarte på den lengste brystøvelsen til Andre. Ingen av de sju finalemotstandere hang med. Andre svømte som om han hadde fanden bak seg i vannet. Det røynet på mot slutten, men det holdt til gull, sier en meget fornøyd Øyvind Røsland.

Rett etter NM er det uttak til nordisk mesterskap. Andre Klippenberg Grindheim la en meget god søknad på bordet, med sitt gull på favorittdistansen.

Håper på mer

Andre svømte inn til 2.14,14 minutter. På andreplass kom Alexander Børsheim med tiden 2.14,37.

– Nå har vi tatt en medalje. Under lørdagens 100 meter bryst, er det igjen muligheter for medalje. Jeg drømte om tre medaljer før NM, og har troen på to. Vi har både lært og blitt utfordret i dette NM. Jeg tror våre svømmere har tatt lærdom av både de gode heatene og det som ikke har vært veldig bra, sier Røsland.

Irritert

Eivind Aalstad Laakso svømte favorittdistansen 200 meter bryst og var litt skuffet etter at han ikke kom til finalen.

Før avreise til Kristiansand sa Eivind det slik.

– Jeg drømmer selvfølgelig om en finaleplass. Setter jeg personlig rekord og en finaleplass, ja da skal jeg være svært så fornøyd med hele NM, sa Eivind Aalstad Laakso på hans siste trening før avreisen til Kristiansand.

Slik gikk det dessverre ikke. Eivind svømte inn til 2.21,88 minutter. Noe som er 15 hundredeler bak persen.

Nickolai Fredheim gikk det verre med. Han ble disket på sin 200 meter.

Leder i HIL svømming Anne Marie Aalstad Laakso har sett det som skal ses så langt i mesterskapet.

– Klart det blir noen skuffelser, når ikke svømmerne når sine mål. Dette er utøvere som er flinke til å riste det av seg, så alle er klare til nye oppgaver på lørdag.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.