Ring-løperen fikk beskjed denne uken om at bakterien var ute av kroppen.

– Det var en ekstremt god beskjed å få, og endelig kan jeg stille med blanke ark. Denne perioden har vært veldig tøff mentalt, så at den beskjeden endelig kom, det gjør noe med humøret. Nå har jeg endelig kjørt de første hardøktene mine på lenge, så det var deilig. Nå ser jeg framover mot å gå skirenn igjen.

Han skal gå turrennene Sjusjøen fri og Skarverennet i april, før fokuset for fullt blir satt på neste sesong, da det er OL på programmet.

– Jeg ser jo at i den store og vanlige verden hadde ikke dette betydd så mye, men i min verden betyr det egentlig alt. Denne perioden har vært vanskelig, men det at jeg har hatt langsiktige mål og en plan, det har hjulpet meg mye. Det hadde vært vanskelig å motivert seg uten det.

28-åringen mener at han hører hjemme i verdenstoppen i langrenn. Han ble nummer fire på tremila i Davos før jul.

– Jeg viste forrige sesong at det er i verdenstoppen jeg hører hjemme, så det er realistisk at jeg kan komme dit igjen. Det er ikke noe som tilsier at jeg ikke skal få det til, forteller en offensiv Sveen.

Sundby-samarbeid

Allerede nå begynner altså jobben inn mot OL-sesongen.

– Jeg har fortsatt ikke lagt helt detaljplanen på hva som skal gjøres, og det er litt vurderinger som må gjøres. Men det som er klart er at jeg og Martin Johnsrud Sundby skal fortsette samarbeidet som vi har hatt, og som vi skal bygge videre på.

Sveen forteller at begge har dratt nytte av samarbeidet.

– Vi ser at det har gjort oss begge til bedre skiløpere. Han sier jo at jeg er en av de få som kan pushe ham på de aller hardeste øktene når det går litt oppover, og at jeg er hans mest lojale treningspartner, så derfor vil vi gjerne fortsette med det. Han er jo verdens beste skiløper, så jeg vet hvor jeg står når jeg trener med den beste.

God hjelp av Svartdal

Han fortsetter å jobbe på egen hånd, med Petter Hagen som trener og teknikk-guruen Audun Svartdal som hjelper.

– Jeg kunne selvfølgelig tenkt meg å være på landslaget, og jeg holdt jo det nivået før jul. Men jeg har fått til bra ting på egen hånd, og med gode, lokale samarbeidspartnere så kommer jeg til å få en bra sportslig matching.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.