Oppturen kom på langdistansen i verdenscupfinalen i Grindelwald i Sveits.

– Jeg hadde ingen klare resultatmål foran dette løpet. Den største motivasjonen min var i beherske dette terrenget teknisk. Jeg har nemlig aldri vært i nærheten tidligere. Dette ga viktig sjøltillit. Det var et godt teknisk løp. Tredjeplassen betyr mye for meg, sier Magne Dæhli.

30-åringen startet fire minutter foran sveitseren Matthias Kyburz, som vant langdistansen. Da løperne rundet innom målområdet på slutten av løpet var de to sammen, og Løten-gutten klarte å henge med vinneren inn til mål.

Bra trøkk i høyden

Verdensmester Olav Lundanes løp også bra på den siste sløyfa, men han klarte aldri å hente inn igjen det tapte. Lundanes var ett minutt og 30 sekunder bak sveitseren i mål. Magne Dæhli ble slått med fire minutter og to sekunder, og ble altså nummer tre.

Løpet gikk på mellom 1.300 og 1.900 meter over havet.

– Olav (Lundanes) har vært i høyden i ti dager, mens jeg kom opp torsdag. Det virker som om begge deler fungerer bra.

Før fredagens løp lå Magne Dæhli på 11.-plass sammenlagt i verdenscupen. Fredagens 60 poeng gjorde at 30-åringen fra Løten nå er nummer åtte. Matthias Kyburz leder (488 poeng), foran Olav Lundanes (418) og Daniel Hubman fra Sveits (383). Dæhli (269) har kun 12 poeng opp til Frederic Tranchand fra Frankrike som har 6.-plassen sammenlagt.

– Sammenlagtplasseringen er ikke så viktig for meg. Gode enkeltløp, som i dag, og VM betyr mest, sier Magne Dæhli, som løper mellomdistanse i Grindelwald lørdag.

Bra sesong

Fredagens 3.-plass plasserer seg fint på Dæhlis sesong-CV. I VM i Estland ble det stafettgull på 30-åringen, sammen med Olav Lundanes og Eskil Kinneberg. Det var Norges andre strake VM-gull.

På langdistansen i VM luktet Magne Dæhli på medalje lenge, men var 55 sekunder bak bronsen i mål. Svenske William Lind knep bronsemedaljen, og Løten-gutten ble nummer fire.

I ettertid blusset diskusjonen om startintervall opp igjen. Lundanes følte med lagkamerat Dæhli, og mente at det bør være mer enn to minutters startintervall. William Lind løp lenge sammen med Olav Lundanes i det VM-løpet, og hadde helt klart en fordel av det.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.