Denne helga spilles Maxiturneringa for de yngste på Hamar. Bak et arrangement som samler rundt 3000 unge fotballelskere fra landet rundt, ligger mangfoldige timer planlegging. I tolv år har Arild Johansen vært sterkt bidragsytende i dette usynlige arbeidet som skaper brennende idrettsglede og store opplevelser for flere tusen barn og unge.

- Christel Meyer er turneringsleder, mens jeg mer er en daglig leder som ordner at infrastrukturen er på plass, slik at hun kommer til mer ferdiglagte forhold, forklarer Johansen, som raskt tar seg i at en fotballturnering aldri kan bli helt ferdiglagt på forhånd:
- Når vi sier ferdiglagt, må jeg legge til at det alltid er noe småtteri som må på ordnes, noen dommere som må hentes, og mye forskjellig. En fotballturnering er veldig levende. Man flytter ut i et parkområde - man er ikke på et klubbhus hvor alt står på plass. Her må man løpe rundt omkring og få ting på plass hele tiden, forklarer Johansen, som må avbryte intervjuet med HA tre ganger grunnet ringende telefoner, og avgjørelser som må tas som på løpende bånd.

Arild Johansen måtte fjerne nyrene i februar 2010, og fikk ikke ny før 15. juli i år. Likevel ga han seg aldri med arbeidet for Storhamar Fotball og unge idrettsutøvere:

- Det er fantastisk å kunne leve normalt igjen, jeg får energi, og lyst til å stå på. Den største sjarmen er å se de aller minste klompe seg rundt ballen, forteller mannen, som av Hamar-ordførerkandidat og turneringsleder Christel Meyer blir karakterisert som «gull verdt»:
- Arild Johansen har bygget en klubbfølelse og vi-følelse i Storhamar vi er veldig stolte av, og det er hans innsats og fortjeneste, sier Meyer.

Norges fotballpresident, Yngve Hallén, var også på plass under Maxiturneringa, hovedsakelig for å se sønnen spille for Sogndals 2000-årgang. Sondre Kåfjords etterfølger mener turneringer som Maxiturneringa er selve fundamentet i norsk fotball - både for liten og stor:
- Dette her er fundamentet i norsk fotball, på mange måter. Det ene er spillet, men det andre er vennskapet, respekten for hverandre, det å møte andre, og å lage nettverk. Ikke bare for ungene, men også for oss foreldre, som reiser og opplever ting sammen. Dette er et eksempel på den møteplassen norsk fotball er, sier fotballpresidenten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.