Det var ingen ting som tydet på at det skulle skje. Oddsen var lavest på at vanskelighetene og tapsrekka skulle fortsette etter en førsteomgang som var langt, langt under pari. Forsvarsspillet fungerte ikke, ei heller angrepsspillet der tekniske feil og dårlige skuddavslutninger dominerte. De 917 tilskuerne holdt en knapp på at løpet var kjørt da lagene gikk til hvilen med 13-18. Det var en ledelse Viking virkelig fortjente.

Apelgren ble sint

Elverum-trener Micke Apelgren var svett etter kampen, kanskje mest på grunn av det som skjedde før hvilen:

- Jo, jeg var ærlig forbannet og veldig skuffet etter førsteomgangen. Ja, ordentlig irritert, la svensken til. Han har det ikke for vane å høyne røsten.

- Heldigvis viste gutta hva som bor i dem etter hvilen. Det var et helt annet lag som kom på banen. De hadde bestemt seg for å kjøre et løp og gjorde det.

De plukket fire mål til 18-19 etter kort tid og vi var i ledelsen etter 11.57 i andreomgangen. Derfra og ut var bare Viking unntaksvis oppe og hilste på, men på slutten raknet det fullstendig for Stavanger-laget. 37-33 betyr at Elverum var ni mål bedre enn vestlendingene.

Handlet ikke om taktikk 

- Det handlet ikke om taktiske drag denne gangen. Det handlet om å være klar til match. Klar i hodet. Vi var ikke der i dag, heller. Og så gode er vi ikke at vi kan vinne en seriekamp på 80 prosent innsats. Vi må bli bedre på å få ut alt og elske det vi driver med og elske å vinne, sa Apelgren.

- Nervene sa Luka Mitrovic, gårsdagens beste Elverum-spiller med åtte mål. Plutselig våknet han og da var det ikke moro å være Viking. For Luka gikk godt i kompaniskap med lagkameratene før hvilen. Da var det forøvrig bare Didrik Linderud som holdt mål med fire scoringer og solid forsvarsjobb.

Viktig seier

- Spillet vårt i første omgang var ikke til hjelp for andre enn Viking, sa Luka Mitrovic. 

Han siktet til dårlig forsvarsspill der utespillerne kjørte sitt løp og Morten Nergaard sitt som keeper.

- Med slikt forsvarsspill og elendig angrepsspill, var det langt mellom lyspunktene, men dette var en viktig seier med tanke på det som skal skje til helga der vi skal møte Metalurg i Makedonia. Å reise ned dit med fire tap på rad, ville vært tøft, sa Mitrovic som tror at starten i førsteomgangen handlet om nerver og høye skuldre for Elverum sin del.

- Resultatene i det siste har ikke stått i forhold til de ambisjonene vi har og da er det tøft å tape tre kamper på ei uke, mente han.

Fakta

Elverum - Viking 37-33 (13-18)

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud 6, Petter Øverby 7, Aleksander Børresen, Lars Nordberg, Nicolaj Mehl 7, Andre Lindboe 8 (3), Jonas Burud, Håkon Bratvold Ekren, Luka Mitrovic 8, Steffen Stegavik 1.

Tilskuere: 917

Utvisninger: Elverum 4x2 min., Viking 3x2 min.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00