De slo Stord med romslige 39-19 i Terningen Arena. Både laget og Andre Lindboe som gjorde 13 mål mot Stord, spilte bortimot en prikkfri kamp og viste at formen er god etter fem strake seirer. Samme Lindboe er toppscorer i eliteserien med 129 mål og får snart følge med lagkamerat Luka Mitrovic som noterte seg for sju scoringer mot vestlendingene. På toppen av det hele har Elverum fått beskjed om at Lindboe blir med videre, i alle fall ett år til.

Svarte tall til neste år

Det gledeligste av alt, er likevel at Elverum som startet sesongen med 4,7 millioner kroner i negativ egenkapital, er i ferd med å opparbeide seg positiv egenkapital igjen. Det vil ikke skje på det første årsmøtet, men hvis klubbens administrasjon og styret driver 2016 like disiplinert som de drev i 2015, er de røde tallene i regnskapene en saga blott på årsmøtet om ett år.

Driftsåret 2015 viser at klubben går mot et overskudd på mer enn 3,7 millioner kroner, ifølge banksjef Kjell Inge Bekken i Sparebank 1 Hedmark som er hovedsponsor for Elverum herrehåndball. Som hovedbankforbindelse til Elverum herrehåndball, bør Sparebanken kjenne godt til den økonomiske situasjonen i klubben. 

Bonus for god jobbing

Bekken gikk langt i å antyde at Elverum herrehåndball kommer til å lande med en egenkapital minus på godt under sjusifret. Da har i så fall styret og administrasjonen i klubben gjort en økonomisk bragd i 2015.

Jobben ble ytterligere belønnet ved at Sparebanken har vedtatt å gi Elverum herrehåndball ytterligere 50.000 i belønning for snuoperasjonen. Dette blir ført i årets regnskap. I tillegg til inntektene fra kronekampen mot Stord som innbrakte nær 600.000 kroner, vil dette være en fin pluss i driftsregnskapet for 2016. Dette resultatet inngår i resultatet som legges fram på årsmøtet neste år.

Taus Tollersrud

Verken styreleder Svein Tollersrud eller daglig leder Erik Henriksen ville bekrefte tallene som banksjef Bekken kom med, men begge har tidligere mer enn antydet at den økonomiske situasjonen i klubben er betydelig bedre enn ventet.

- Jeg vil ikke si noe før tallene foreligger fra revisor og styret er informert, sa Svein Tollersrud og fikk følge av daglig leder Erik Henriksen.

Det flotte driftsresulatet er likevel en offentlig hemmelighet i håndballkretser i Elverum.

Derfor var det kan ikke så merkelig at smilene satt godt klistret på alle ansikter som har med håndball å gjøre etter kampen mot Stord:

Elverum i stimen

- Vi presterte bra, sa Michael Apelgren og viste til at Stord normalt ikke er SÅ dårlig som de viste i Terningen Arena.

- Stord har slått Runar for ikke lenge siden, men vi spilte en fokusert kamp, tok ut deres to beste spillere for å få tempo og kontringer og lyktes å holde trykket på dem hele vegen. Fattige tre tekniske feil lar seg høre. Det var godt å få våre femte seier på rad. Neste kamp, Halden i Halden, blir verre, sa Apelgren.

- Nå må vi følge opp mot Halden. Der nede har vi ennå ikke vunnet. Det bør vi gjøre noe med nå. Vi er i form og bør holde stimen oppe, sa Andre Lindboe som ikke klarte å sette scoringsrekord for Elverum i en og samme kamp. Den rekorden har hans forgjenger på venstrevingen, Morten Post med 16 mål.

Vegard Bakken Øien sto hele kampen i Elverums mål og kom fra det med småpene 41 i redningsprosent. 

Fakta 

Elverum- Stord 39-19 (19-10)

Elverums lag: Vegard Bakken Øien (målvakter), Karl Bjørkman, Petter Øverby 5, Aleksander Børresen 1, Tamas Ivancsik 5, Lars Nordberg, Nicolaj Mehl 4, Andre Lindboe 13, Jonas Burud 1, Håkon B. Ekren 3, Luka Mitrovic 7, Steffen Stegavik.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.