Vegard Bakken Øien fikk et par minutter i første omgang, men kom inn på banen igjen 10 minutter ut i andreomgangen. Han sto som en levende vegg og drev Baia Mare-spillerne til vanvidd med målvaktsspillet. Og da Kalle Bjørkmann sesongdebuterte med å treffe på fire skudd av fire og Håkon B. Ekern tok tak som midtback, var forvandlingen skjedd. For det var snakk om en forvandling, der vi til og med har  Michael Apelgren mistenkt for å ha gitt opp da Elverum lå under med seks mål halvvegs i sluttomgangen. Det var ingenting tidligere i kampen som tydet på at Elverum skulle få med seg poeng i kampen.

Avgjorde i siste sekund

Østerdølene var først i målprotokollen først etter 53 minutter. Fra det tidspunktet og til kampslutt vekslet lagene om å ha ledelsen. Men til slutt ble nok en gang André Lindboe avgjørende for utfallet med en scoringen helt i siste sekund.

- Moro med poeng, sa Vegard Øien Bakken. Han ble kåret til Elverums beste spiller og var en vesentlig del av snuoperasjonen.

Sin egen innsats hadde han vanskelig for å forklare:

- Synd vi ikke vant

- Det er bare sånne dager som kommer i blant. Jeg har hatt gode treninger i det siste og var ekstra motivert for å gjøre en god kamp nå, da jeg fikk sjansen, men jeg var overrasket over å få bestemannsprisen. Kakespaden jeg fikk blir kanskje innviet med det aller første, sa Bakken Øien som bare gremmet seg over én ting: At Elverum ikke vant.

Håkon B. Ekerns hadde ikke helt kontroll på når han entret banen, men ute på banen gikk han rett inn i rollen som ballfordeler. Her var kontrollen fullkommen. Han har ikke spilt mye i Champions League så langt og var tydeligvis en overraskelse for motstanderen. Han mente i alle fall det sjøl.

- Vi kom fra det ukjente

- Jeg tror ikke Baia Mare har sett så mye av meg på video. Slik sett var det kanskje et lurt trekk å sette innpå tre som vanligvis sitter på benken, sa Håkon B. Ekern som scoret på tre av tre.

For Michael Apelgren var trekket med de tre "nye" en suksess:

- Vi prøvde å løpe Baia Mare i senk og klarte på mange måter det, men så hadde vi spillere som gikk inn og snudde kampen også. Håkon B. Ekern var eksponenten for det. Vi trenger folk på benken som vil inn og vinne. Slik folk hadde vi denne gangen, og jeg mener Håkon var tungen på vekstskålen for oss.

Vil gjerne ha juling

Om Apelgren har fått et uttaksproblem eller ikke ville han ikke svare direkte på, men han var klar på at han ville få det om de som til nå har slitt benken mye av tiden, begynner å vise seg fram som mot Baia Mare.

- Jeg vil gjerne at gutta skal komme på og bevise at jeg har tatt feil i laguttaket. Jeg vil gjerne at de tenner på meg når de ikke er i førsteoppstillingen. Jeg vil ha stryk (juling). Nå fikk jeg, gliste Apelgren.

Apelgren i likhet med Bakken Øien var litt skuffet over at seieren glapp:

- Jeg vet ikke om vi har lov til å være skuffet. Det var ingenting som tydet på at vi skulle ta poeng undervegs her, men vi har sagt at vi skal være med og slåss. Nå sloss vi. Det var heftigt, sa Apelgren. 

Fakta

Elverum - HCM Baia Mare 28-28 (9-14)

Elverums lag: Morten Nergaard, Vegard Bakken Øien (målvakter), Didrik Linderud, Torbjørn F. Eide, Kalle Bjørkman 4, Petter Øverby 4, Aleksander Børresen 4, Lars Nordberg, Nicolaj Mehl 3, Jørgen Jansrud, Andre Lindboe 6, Jonas Burud,1 Håkon B. Ekern 3, Luka Mitrovic 3, Steffen Stegavik 3.

 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00