Hjemmelaget åpnet scoringsballet med en dobbelflyver. Nicolaj Mehl spilte opp til Andre Lindboe som overrasket 1.454 tilskuere med å passe videre til Tamas Ivancsik på motsatt ving. Han scoret sikkert. Deretter fulgte Elverum opp med fem mål mot Runars 0 i kampens fem første minutter. Da våknet sandefjordingene og begynte å spille seg inn i kampen igjen, men det varte bare i fem minutter. Luka Mitrovic & co. strammet seg opp ett hakk og da var Elverums ledelse såpass romslig (seks mål) at Michael Apelgren like godt parkerte hele førsteoppstillingen sin og sendte utfordrerne på banen. De gjorde ikke skam på noe eller noen og fortsatte å øke Elverums ledelse som til slutt ble på 15 mål. 

Oppførte seg bra

Med denne seieren tok Elverum sin sjuende gevinst på rad. Runar bokførte sitt sjuende tap...

- Vi var gode, kvitret Michael Apelgren. 

Han likte at laget slo an tonen med en dobbelflyver.

- Jeg synes spillerne mine oppførte seg bra ute på banen. De gjorde det vi var enige om, men det hadde ikke behøvd å være sååå stor forskjell på oss og Runar. På den andre siden kan en jo si at det ikke var veldig vanskelig å være trener på en slik dag.

Michael Apelgren likte veldig godt at spillere som Jørgen Jansrud og David Wattstrøm tok vare på sjansene de fikk mot Runar, men de to var ikke alene om å gripe sjansen. Luka Mitrovic vet vi er i form og han overbeviste den korte stunden han var på banen og rakk å bli Elverums toppscorer. Morten Nergaard forlot banen etter førsteomgangen med en redningsprosent på 51. Det er ikke så galt, det heller. Jonas Burud var et eneste stort smil etter kampen han fikk bestemannsprisen i. Han scoret fire mål fra venstre backplass. Her skal Nicolaj Mehl få konkurranse om plassen etter hvert. Og slik kunne vi fortsette å regne opp hele laget.

Sjuende strake

På spørsmål om hvor gode Elverum er, ble Michael Apelgren taus. Neste kamp er mot Bækkelaget et lag Apelgren har respekt for, men som han neppe har noe frykte fra søndag. Spørsmålet er Haslum. Det er en fjær i hatten om Elverum drar med seg en seier fra Bærum kommende onsdag. Det har i det minste noe med prestisjen å gjøre.

- Vi har sju rake nå. Runar var nære ved å ta poeng fra Arendal, men håndball er ikke matematikk. Det handler om menneskelig prestasjoner hele vegen. Jeg tar ikke ut noe i forskudd, sa Apelgren og ssendte stafettpinnen videre til hallens blideste ansikt: Jonas Burud. 

Han koste seg i samfulle 40 minutter og hadde, sammen med sine medspillere, det veldig moro ute på banen.

Seiler opp mot Mehl

- At jeg fikk bestemannsprisen, var en tilfeldighet denne gangen. Det var mange å velge mellom, men det ga meg uansett selvtillit. Jeg vet jeg kan prestere fra venstre backplass. Det er favorittposisjonen min. Men i denne kampen var hele laget gode. Jeg tror vi blir skumle i sluttspillet, sier mannen som har som mål å utfordre Nicolaj Mehl på ønskeplassen.

- Vi jobber veldig godt sammen, Nicolaj og jeg. Han som har rutine og kompetanse i massevis, er flink til å komme med tips og råd.  Han er, med andre ord, en ønskekonkurrent på favorittplassen min, sa Burud.

Fakta

Elverum - Runar 35-20 (20-10)

Elverums lag: Morten Nergaard og Vegard Bakken Øien (målvakter), Kalle Bjørkman 3, Petter Øverby 1, David Wattstrøm 4, Aleksander Børresen 2, Tamas Ivancsik 4, Lars Nordberg 1, Nicolaj Mehl, Jørgen Jansrud 4, Andre Lindboe 3, Jonas Burud 4, Håkon Bratvold Ekren 3, Luka Mitrovic 5, Steffen Stegavik 1. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00