Lübbe er fra Hamar, men bor i Danmark. Hun har deltatt i fire Paralympics, der hun har tatt ni medaljer, derav tre gull. Hovedpersonen setter pris på at hun kan bidra til å hjelpe og inspirere.

– Det er kjempekoselig at jeg kan komme å gi litt av min kunnskap og erfaring til disse unge rytterne. Hamar er jo hjemme, så det er veldig moro at jeg kan komme hit å gi noen tips og råd. I tillegg blir min mor også veldig glad da, forteller Ann Cathrin Lübbe muntert.

Tilhørerne fikk høre om hva som skal til for å bli god, og om hvordan viljen og det store ønsket om å lykkes må være der, for at målene skal kunne oppnås.

Underviser i stallen

I tillegg til dette foredraget for unge ryttere i Hedemarken rideklubb, prøver hun å komme til Hamar og Stange en gang i måneden, for å undervise i stallen.

– Jeg prøver å få det til, og jeg besøker jo selvfølgelig familien også når jeg er her. Min store lidenskap er å undervise og drive med hest. Det er utrolig gøy å hjelpe rytterne når de er på hesteryggen. Se at de formes som ryttere, og det at jeg ser de kjempe og løse utfordringer på hesteryggen. Jeg bare elsker det. Jeg er utrolig privilegert som kan drive med dette på fulltid, forteller hun.

Hun tror ungene kunne lære noe av foredraget hun holdt fredag kveld.

– Målet er at de kan ta til seg noe av den erfaringen jeg har. Det kom jo noen bilder fra ulike mesterskap, som kanskje kan få de til å tro på det selv. Tenke at det er mulig, avslutter Lübbe.

Ungene inspireres

De to unge rytterne Ola Severin Gjelten Melhus og Maja Stenberg Karseth forteller om hvor inspirerende det er å ha Lübbe som instruktør og forbilde.

– Det er veldig gøy og lærerikt å kunne ri med henne som instruktør. Hun er jo tross alt Paralympisk mentor, Det er veldig morsomt, forteller Melhus, som rir 5–6 ganger i uka når det ikke er så isete som det er i disse dager.

–Jeg har lyst til å ri i mange år til, og å drive med det mye i framtida også, forteller Karseth.

– Det som er morsomt med å ri, er at det går fort, men også at det er mange utfordringer man må løse, slik at man blir bedre, sier en engasjert Melhus.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.