Kun Hege Bøkko plasserte seg foran Ripsrud på sesongens første skøyteløp i Vikingskipet. Stange-løperen forteller at hun føler seg raskere, sterkere og tøffere enn noen gang.

endret treningsmetode

39,97 er Ripsruds personlige rekord på favorittdistansen 500 meter. Med en kropp stinn av trening, fullførte hun 500 meteren i Vikingskipet på 40,26.

– Jeg ble sjokkert når jeg så tiden min etter løpet. Jeg har aldri gått så fort på hjemmebane noen gang. Kroppen er sliten og fryktelig tung om dagen, derfor så jeg på Sommerløpet som en god treningsøkt med fokus på teknikk, sier Ripsrud.

Som førsteårs eliteløper, betyr det mer trening, flere samlinger og bedre konkurrenter.

– Jeg har endra treningsmetode før denne sesongen. Før trente jeg lengre distanser, mens i år har jeg trent ren sprinttrening. I tillegg har jeg økt fra 20–25 timer med trening i uka til 25–30 timer i uka. Det har resultert i at jeg har blitt mye sterkere og mer eksplosiv på isen, forteller 19-åringen, som i sommer og i høst vil være mer på reisefot enn hjemme.

– Sommeren har bestått av mange harde uker. Jeg har nesten bodd på Olympiatoppen i Oslo og om to uker reiser jeg med landslaget til Salt Lake City hvor vi skal trene godt en måned. Deretter reiser jeg til Tyskland for en ny treningssamling. Før sesongstart i oktober har jeg maks 10 dager hjemme, forteller Ripsrud.

vil gå verdenscup

Hege Bøkko og Ida Njåtun er i år Ripsruds tøffe konkurrenter og gode lagvenninner.

– Jeg var et stykke bak de da jeg var ny på elitelaget, men nå er vi veldig jevne alle tre. Jeg vil si at Bøkko er best på 1000 meter og jeg best på 500 meter. Njåtun er best på enda lengre distanser, sier Ripsrud, som har klare mål for sesongen.

– Jeg har veldig lyst til å gå verdenscup. For at det skal være mulig må jeg oppnå noen svært gode tider. I fjor var kravet på 500 meter 39,6. Jeg ser fram til å gå kvalifiseringsløp i Stavanger i oktober. Hvis det går min vei venter verdenscup i USA og Canada, sier den hurtige sprinteren.

Hvis 19-åringen ikke kvalifiserer seg til verdenscup har hun fortsatt noen mål hun ønsker å nå.

– Jeg vil stå øverst på pallen i NM. Hvis jeg klarer å bli norgesmester på 500 meter, er det gull.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00