Et årsresultat for 2014 på 1.373.115, låter ikke bra i noens ører. Det gjør heller ikke en negativ egenkapital på 3.048.597 kroner. Tallene illustrerer på mange måter at delingen av Storhamar håndball i en eliteavdeling og en breddeavdeling, har vært en utfordring. Samtidig kan delingen ha bidratt til å få gammel lort opp i lyset.

Det hører med til historien at negativ egenkapital og gjeld er redusert med 732.000 kroner i løpet av første halvår i 2015.

Det som trakk ned inntrykket av det som kunne vært et noenlunde hyggelig regnskap, var tap på kundefordringer på 520.000 kroner, tapsføring av fordring fra elite mot bredde på 543.000 og feilførte sponsorinntekter på 346.000 kroner. Til sammen gjorde dette at Storhamar håndball elite endte med et underskudd på 1.373.115 kroner i 2014. Det som pynter på tallene er gaver som bidro til en gjeldsreduksjon på 365.000 kroner i 2014.

Manet til felles løft

Tallene fikk revisor til å bemerke at på bakgrunn av underskudd og stor negativ egenkapital, med en utfordrende likviditetssituasjon, var det en vesentlig usikkerhet om klubben hadde evne til fortsatt drift.

Påtroppende leder, Øystein Holtet, var sterkt uenig. Han var klar for å mobilisere alle medlemmene til et felles løft framover. Han underslo på ingen måte utfordringene, men mente at Storhamar ved hjelp av dugnader, engasjement og positiv energi skulle komme på fote igjen.

Skal betale husleia

– Vi må betale husleia i ny hall. Det skal vi klare med felles innsats, sa Holtet og understreket at både han ville være lydhør for ideer og innspill.

Holtet var også opptatt av å se framover. Han betonte viktigheten til å ha et godt forhold til miljøene rundt seg og spesielt breddeavdelingen i klubben.

– Nå skal vi skape vår egen framtid, sa han.

Ole Erik Hulleberg trakk seg som leder like før valgene ble gjennomført i går kveld. Dette medførte at Øystein Holtet ble klappet inn som ny leder, mens Vegard Strøm ble ny nestleder og Jonny Kjeverud ble nytt styremedlem.

Valg av vararepresentanter og representanter til råd og utvalg blir gjort på ekstraordinært årsmøte.

ny daglig leder

Storhamar håndball elite må også se seg om etter ny daglig leder etter at Erik Stensrud som har sittet i stillingen de siste årene, har gitt seg av helsemessige årsaker.

Fattigdom

Avtroppende leder av Storhamar håndball elte, Ole Erik Hulleberg, la ikke skjul på at delingsprosessen av Storhamar håndball har vært en utfordring.

– Vi fordelte fattigdom. Det er en større utfordring enn om vi hadde hatt verdier å fordele, sier Hulleberg. Han synes det var krevende å fordele gjelda slik at sluttresultatet ble så rettferdig som mulig. 

– Det var også utfordrende å lage avtaler mellom elite og bredde med hensyn til prisfastsetting av forskjellige elementer. I ettertid ser vi at vi ikke var detaljerte nok. Det kom jo tydelig fram på årsmøtet. Arbeidet vi gjorde, som vi trodde var godt nok, har i ettertid, gitt rom for både tolkninger og omkamper. I det store og det hele har prosessen vært et energisluk for begge parter. Kanskje må vi bruke ennå litt tid på å finne formene som to selvstendige parter. Det største stegene er tatt, sier Hulleberg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.