HAMAR: - Dette er et veldig positivt initiativ, og noe som kan bli stort for norsk sykkelsport. Vi trenger et slikt sykkelritt også i Norge. Jeg håper det gjør at hele laget mitt kan komme til Norge, sier Edvald Boasson Hagen til HA-sporten, fra treningssykkelen i sesongoppkjøringen.
Mange nordmenn følger ham under store ritt i løpet av sesongen, og det er noe både ledelsen i Team Sky og lagkameratene har lagt merke til:
- De har kommentert flere ganger hvor aktive fansen i Norge er, både under ritt og på sidene våre på internett. Det er positivt. Og de sier jo at de er glad i oss norske på laget, ler Boasson Hagen, som blant annet er lagkamerat med Kurt Asle Arvesen.
Tour of Norway vil ha en plass mellom Giro d'Italia og Tour de France. Det er et attraktivt tidspunkt.
Årets Giro d'Italia arrangeres fra 7.-29. mai mens Tour de France sykles fra 2.-24. juli.
Mellom der er det mange utøvere som sykler begge ritt som hviler, mens de som sto over etapperittet i Italia bygger seg opp til Frankrike-turen.
- For oss vil det være en eventyrlig sjanse å få plass i mellom de to store etapperittene, spesielt som vi nå har flere norske i verdenstoppen og når tv2 skal sende Giro'n, sier Birger Hungerholdt.
Dersom Tour of Norway får innpass på den internasjonale terminlista, kjemper arrangørene med klassiske ritt som Sveits Rundt og Dauphine Libéré. Sistnevnte ritt gikk i fjor fra 6.-13. juni.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00