HAMAR: Det var en norsk eliteserieklubb og to allsvenske klubber (nivå to) som var inne i bildet for Løkken Østli - i tillegg til Dragons.
- I forhold til den norske klubben tenkte jeg litt på det, men det var ikke veldig aktuelt. Jeg hadde mest lyst til å spille for Storhamar, sier Lars Løkken Østli, som kom tilbake til Hamar etter lite spilletid i den svenske eliteserieklubben Luleå forrige sesong.
Han har skrevet under på en såkalt ett pluss ettårskontrakt.

Ute en måned

23-åringen begynte å trene igjen 1. juni, etter å ha slitt etter smellen han fikk i hodet under VM.
- Det kunne gått seks måneder, så jeg er fornøyd med at det kun gikk en måned. En periode fikk jeg vondt i hodet da jeg anstrengte meg, men nå er det bra. Jeg har litt øresus etter at jeg har lagt meg, men jeg har fått beskjed om at det skal bli borte, sier Løkken Østli, som møter de andre spillerne igjen på trening torsdag.

- Ble litt overrasket

Lars Løkken Østli innrømmer at han ble litt overrasket over nedskjæringene i klubben.
- Det viktigste er at de har en plan for å komme i pluss igjen. Slik det er nå, ser stallen litt tynn ut, men vi må gjøre det beste ut av det, sier 24-åringen.

- Viktig spiller

Dragons-trener Michael Smithurst er veldig godt fornøyd med å ha Løkken Østli på plass.
- Det var en positiv melding. Lars blir en viktig spiller for oss. Vi trenger lederskap og rutine, sier Smithurst, som per i dag har to målvakter, seks backer og 11 løpere i A-stallen.
- Slik jeg har skjønt det, må det ekstern hjelp til for at vi skal kunne hente noen flere spillere utenfra, sier Smithurst, som innrømmer at han ble overrasket over den økonomiske situasjonen i klubben.
- Det var tøffere enn mange trodde, men vi må bare kjøre på. Det handler om å forholde seg til realitetene, og da jeg informerte gutta om situasjonen, svarte de med å si at de var klare for å gi jernet for klubben. Det er veldig positivt.

Flytter opp Mikkelsen

Ørjan Mikkelsen er flyttet opp i A-stallen. Han skulle i utgangspunktet starte sesongen med 1. divisjonslaget.
- Han har trent med oss, er godt trent, og har mange gode kvaliteter. Han var klar for utfordringen. I tillegg ser jeg for meg å fylle på med to backer og en løper til i treningssammenheng. Så får vi se det an når kampene starter. Jeg håper spillerne tar utfordringen nå, sier Michael Smithurst, og fortsetter:

- Bra stamme

- Jeg er fornøyd med den norske stammen vi har. I tillegg har vi Christian Larriveè. Det er ikke noe problem å starte med denne gjengen. Her er det mye rutine og kvaliteter.
Storhamar-gutta går på is mandag.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00