HAMAR: For noen år siden var Storhamar - Vålerenga et møte mellom to hockeygiganter. I kveld er det et møte mellom to gjeldsposter der VIF leder stort i minus, men også i å snu økonomien på rett kjøl igjen. Ifølge styreleder Bjørn V. Kløvstad fra Hamar, er ishockeylagets selskap på vei mot et plussresultat på mellom en og to millioner kroner. Det er helt nødvendig for å kunne håndtere gammel gjeld og stor negativ egenkapital.
- Det styret som gikk av for tre år siden ble bedt om å ta over igjen før jul i 2010. I perioden imellom kom klubben inn i en ond spiral der de drev for å mye fra hånd til munn. Siden vi overtok har vi jobbet knallhardt for å snu og stabilisere inntektssida, sier Bjørn Kløvstad.

Flere millionsponsorer

Ved hjelp av et par gode klubbvenner som har bidratt med friske kroner, har Vålerenga fått overtaket på likviditeten slik at de ikke opparbeider seg mer gjeld.
I tillegg har klubben fått et par-tre nye sponsorer i millionklassen.
- Både klubben og våre snille onkler er klare på at vi ikke kan ha det slik på sikt. Vi må klare oss sjøl og ha et kostnadsnivå deretter. Det er ikke farlig å ha negativ egenkapital, men et idrettslag må ha inntekter til å balansere utgiftene med. Nå har vi innført et absolutt maksimaltak på lønnskostnader til spillere og personalet. Vi har vært ekstremt heldige med utenlandske forsterkninger denne sesongen, våre fem kanadiere er billigere enn tre av de norske vi hadde forrige sesong, som hadde veldig gode avtaler med Vålerenga.

Trenger tøffere linje

Vel vitende om at Vålerenga kanskje ikke hadde oppfylt strengere krav, etterlyser Kløvstad nå en tøffere linje fra Norges Ishockeyforbund i forhold til tildeling av elitelisens.
- Med en overgangsperiode på noen år nå, bør forbundet og klubbene være enige om å tilnærme oss en håndheving av lisenssystemet som fotball har. Forbundet godtar optimistiske budsjetter hvert eneste år, og det har vært flere somre nå hvor klubber har blitt truet med at de ikke får lisens, men alle har fått, forklarer Kløvstad.
Han tror ikke alle ishockeyklubbene hadde fått lisens om de hadde drevet slik som fotballklubber, og mener norsk hockey må skjele til norsk fotball anno 2011.
- Dette er ingen voldsom kritikk, men et innspill: Hockeyforbundet har nok vurdert mer skjønnsmessig. Vi skal ikke ha tullete og umulige regler og krav, men realistiske. Og strengere enn nå. Det kan bety at det blir færre lag i norsk eliteserie, akkurat slik man vurderer i norsk toppfotball, sier Bjørn Kløvstad, som også er leder i yngres avdeling i HamKam.
I Hamar OL-Amfi i kveld går hamarsingen med hvilket skjerf?
- Jeg sliter mer og mer når jeg er på Hamar, men jeg tror jeg må ta HamKam-yngres-skjerfet på hockeykampen, for å være helt nøytral, fleiper Vålerenga-styrelederen.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.