HAMAR: Etter 45 seriekamper er Trevor Koenig best i eliteserien med 93,3 i redningsprosent denne sesongen.
I går skjedde det morsomme at Robert Hestmann klatret opp til andreplass med 93,1 prosent på sine seks kamper.
Selvfølgelig er det for få matcher til å bli tatt helt på alvor, men det er likevel imponerende. Og en god pekepinn på at framtida.
Storhamar har vunnet fem av de seks kampene 22-åringen har spilt. Bare Sparta ble for sterke, men det er ingen skam for noen keepere i eliteserien.
Spartas Phil Osaer (93,0) og VIFs Patrick DesRochers (92,2) følger på de neste plassene.

Sluttspilltest

Gårsdagens kamp var en liten test på sluttspillet for Hestmann.
Han regner ikke med å stå, men jobber for å være klar. I går fikk han ikke vite før to timer før kampstart at han skulle starte.
- Det skal ikke stå på meg hvis Trevor trenger ei pause en kamp, eller trenerne vil bruke meg i sluttspillet. Jeg er klar til å bli kastet inn. Men det er Koenig som er førstekeeper denne sesongen, og det er uproblematisk.
Hestmann sto prikkfritt i 54 minutter mot Lørenskog, før en puck som spratt i vantet og ut foran mål fintet ham ut, og Espen Lie Olsen kunne score.
- Jeg burde gått ut og avklart den tidlig, men det er akkurat slike situasjoner du mister litt følelsen for når du spiller så lite.

Vil alltid huske sesongen

Både trenerne og medspillerne beskriver 22-åringen som utrolig ydmyk og lærevillig.
- Vi har sagt at han ikke må gi opp. Det er ikke bare lett å spille så få kamper, men Robert er ung, og han har det som skal til for å bli god, sier Christian Larrivée.
Og tross lite spilletid ville 22-åringen ikke vært foruten det siste året i Storhamar Dragons, og samarbeidet med Trevor Koenig.
- Det har vært utrolig gøy. Jeg kommer alltid til å huske dette året med Koenig som noe virkelig stort i min karriere.
Koenig roser også Hestmann, men ser ikke på seg sjøl som en ekstra keepertrener.

Samspill

- Vi har hatt et godt samarbeid, men jeg har ikke vært trener, vi har spilt på hverandre. Robert jobber knallhardt og vil lære i hver eneste kamp. Det har vært like viktig for meg å få tilbakemeldinger i hver eneste kamp. Robert prater med meg om situasjoner og spillet, og det er bra også for meg, sier Koenig.
Hestmann forklarer at han har lært utrolig mye. Ikke bare spakteknikk som alle tror, men både teknikk i målet, posisjonering og samspill med backene.
- Og likevel ønsker jeg jo egentlig at Koenig ikke kommer tilbake neste sesong, spøker Hestmann og ler.

Håper å bli satset på

Burvokteren som kom fra Lørenskog før denne sesongen, vil nemlig fortsette i Dragons, og han vil spille mer. Han vil bli den som spiller mest.
- Jeg har hatt samtaler med klubben om å fortsette, og håper de vil satse på meg som førstekeeper etter hvert. Hvis jeg skal fortsette å utvikle meg videre, må jeg få mer spilletid, og det vil jeg ha i Storhamar. Det er ingen andre klubber i Norge som kan gi meg et bedre tilbud.
Hestmann er på ingen måte misfornøyd med trener Peter Johansson heller.
- Jeg visste at jeg var andrekeeper denne sesongen, og reiste hit uten noen forventninger egentlig. Samtidig har jeg fått veldig god oppfølging og tilbakemeldinger. Der er Peter en veldig god trener, fastslår Robert Hestmann.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00