OSLO: Landslagssjefen understreket under eliteseriens presse- og trenerseminar på Jordal Amfi mandag betydningen av at internasjonal ishockey er blitt mer og mer for atletiske spillere.

- Alle som var med i fjor er innstilt på å være med videre. Det eneste usikre er situasjonen til Tore Vikingstad, sa landslagssjef Roy Johansen.

Han hadde ellers et klart budskap til norske eliteseriespillere: - Tren mer. Ishockey er en idrett for atleter!

- Jeg vil understreke sterkt at uten de ukene vi har fått i forkant av de siste verdensmesterskapene, hadde vi ikke kunnet beholde plassen, sa Johansen.

Den første landslagssamlingen er i forkant av firenasjonersturneringen på hjemmebane i midten av november. Da er Italia, Frankrike og Østerrike motstandere.

I desember er den en ny firenasjonersturnering i Kiev i Ukraina før OL-kvalifiseringen på hjemmebane i februar. Da er det Danmark og Frankrike pluss et lag fra prekvalifiseringen som skal spille om retten til å få delta i Vancouver-OL i 2010.
I mai er det VM i Sveits. På nytt er Danmark motstander i innledende gruppe sammen med Finland og Tsjekkia.
Torsdag starter eliteserien for fullt. Ut fra presentasjonen av stallene går det mot en svært jevn serie.
Både Sparta og Vålerenga er revansjesugne etter å ha misset i sluttspillet. Storhamar tok seg av kongepokalen forrige sesong etter å ha slått Frisk-Asker i finalen. 

Denne sesongen som i fjor, går flere av kampene direkte på SportN. TV-kanalen satser på å vise 17 torsdagskamper og rundt 10 kamper fra NM-sluttspillet. Første kamp ut er oppgjøret Frisk-Asker mot Lørenskog førstkommende torsdag. (©NTB)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.