STAVANGER: Dragons er langt nede i en bølgedal, og det var veldig merkbart i garderoben etter kampen mot Stavanger.
Skuffet og rådløse satt de der alle sammen.

Nettopp ferdig med å ha tapt for åttende gang på rad.
Og nå er de et Storhamar-lag som har prestert den dårligste perioden på 19 år. Da også gikk Storhamar åtte kamper uten seier.


- Gjøre drittjobben
Ruben Smith var tilbake i Siddishallen, i sin hjemby. Her måtte han se fire pucker passere forbi ham. Nå ber han både seg selv og lagkamerater om å se seg selv i speilet.

- Det går veldig tungt om dagen, så nå må vi se oss selv i speilet. Vi må rett og slett gjøre drittjobben. Det har alltid vært det kollektive som har gjort oss til det vi er, men nå skorter det, sier Smith.
Keeperen tror Dragons kan ta lærdom av det Stavanger gjorde under lørdagens kamp.
- Stavanger gjør en tro kopi av oss - slik vi har spilt før. Det er noe vi kan ta lærdom av.
Dragons-trener Rune Gulliksen innrømmer at noe må gjøres, og det ganske kjapt.
- Det vil være en jobb å komme seg opp igjen. Det er en psykologisk bit med det, så nå må vi gjøre enkle ting for å komme oss tilbake. Gutta jobber og sliter jo, men kvaliteten på noe av det vi gjør er ikke godt nok, sier en slagen trener.
Og det var tydeligvis en svært frustrert gjeng utpå isen. I 2. periode pådro laget seg tre 10-minutters utvisninger, på noen minutter. På det verste satt fire Dragons-spillere i boksen samtidig. Etter det ble det vanskelig å komme tilbake.

- Ikke et disiplinproblem- Spillerne er frustrerte og det gjør det enda verre, men vi har ikke et disiplinproblem, understreker Gulliksen.

Men først og fremst var det dommerne som kanskje gjorde det uforståelige, og med det kom «dominoeffekten»:
- Jeg vet ikke hva de får utvisninger for, sier Gulliksen.
Nå kan det ende opp med at Stavanger blir Storhamars motstander i sluttspillet - noe Oilers-garderoben påpekte både før og etter kampen. Det er ikke et problem for Gulliksen.
- Det høres fint ut å møte dem. Det er alltid fine kamper mot Oilers, både hjemme og borte. Vi spiller ikke en dårligere kamp enn dem i denne kampen, så det høres fint ut å møte dem når vi gjør det slik som i dag, når vi er så langt nede, kontrer han.

- Store i kjeften
Også Smith tar gjerne Stavanger når sluttspillet starter.

- Klart de sier at de vil møte oss, etter denne kampen. Da er de store i kjeften. Vi tar gjerne Stavanger. Men først og fremst må vi tenke på egen plassering og bygge opp selvtillitt igjen.
I 1990/91-sesongen ble det åtte kamper uten seire. Etter å ha tapt 4-3 hjemme mot LM90 (lett match 90) avsluttet trener Lenny Eriksson samarbeidet med Storhamar.
I 1983/84 gikk Storhamar 12 kamper på rad med tap.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.