VÅLERENGA – STORHAMAR 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)

Etter en uke hvor det meste har dreid seg om manglende arbeidstillatelse for to av spillerne, var det fredag klart for Vålerengas første semifinalekamp i sluttspillet. Da stod den gamle erkerivalen Storhamar på motsatt banehalvdel, etter at Frisk Asker ble slått med 4-1 i kamper i kvartfinalen.

Starten på oppgjøret var langt fra den beste for hjemmelagets del. Men etter åtte minutter satte Mathias Trygg inn kampens første mål for hjemmelaget. Ledelsen skulle laget beholde kampen ut. Etter en målløs midtperiode scoret både Tobias Lindström og Sondre Olden i den tredje, slik at det endte med en fortjent 4-0-seier.

Svak start

Som seriemestere er Vålerenga klare favoritter til å avansere til finalen. Men i starten av første periode var det gjestene fra Hamar som var klart best. De gulkledde kom til flere gode muligheter, men uten å få den nødvendige uttellingen.

I stedet var det Vålerenga som tok ledelsen etter 12.15 minutter. Fra kort hold fikk Mathias Trygg lurt pucken forbi Storhamar-keeper Tommy Johansen, etter forarbeid av Brede Csiszar. Målet var Tryggs andre i sluttspillet.

Etter scoringen tok hjemmelaget over kontrollen i kampen. Til tross for et par brukbare muligheter stod likevel 1-0-ledelsen seg perioden ut.

Temperatur

I andre periode hevet temperaturen i kampen seg to hakk. Finspillet og sjansene var det lengre mellom, i en periode hvor Morten Ask pådro seg sin annen timinutter.

Like etter fikk Trygg en gyllen mulighet til å score sitt andre mål for kvelden, etter å ha blitt hektet like foran mål. Men på den påfølgende straffen ble han ubesluttsom, og Storhamar-keeper Johansen kom seirende ut av duellen.

Vålerenga var det førende laget i den midterste perioden, og vant skuddstatistikken 11-4. Men målene uteble, slik at det fortsatt stod 1-0 da én periode gjenstod.

Punkterte kampen

Tredje periode startet med at Vålerenga fikk en tominutter for å ha sendt seks utespillere på banen samtidig. Men som i de foregående overtallsperiodene klarte ikke Storhamar å utnytte at de var én mann mer.

Like etter at hjemmelaget var fulltallige igjen sørget Tobias Lindström for å sette inn kampens andre mål. Han fikk pucken like foran mål etter en retur fra Storhamar-keeper Johansen. Vålerengas beste poengplukker i sluttspillet takket og bukket for muligheten, og satte sikkert inn 2-0 etter 5.04 av perioden.

Og da Sondre Olsen knapt tre minutter senere satte pucken i mål fra samme hold til 3-0, var første semifinale i realiteten avgjort. Og kun sekunder før sluttsignalet gikk satte Anders Hilt Jørgensen inn 4-0 i åpent mål, etter at Storhamar hadde tatt ut keeperen.

Neste oppgjør spilles på Hamar søndag. I den andre semifinalen fredag vant Stavanger Oilers hjemme mot Lillehammar. Dermed tok de to storfavorittene hvert sitt steg mot en drømmefinale i sluttspillet.

 

Følg Vålerena - Storhamar Dragons 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00